Петър Борисов

Алашкерт с реални шансове да преодолее БАТЕ Борисов

Видяно 5 пъти
Шампионска Лига

Във вторник от 19:00 е и реваншът между Алашкерт и БАТЕ Борисов. Първата среща завърши 1:1, така че интригата е жива.

За Алашкерт

Арменският шампион се добра до добър турнирен резултат в първата среща. Въпреки че нямаха точен удар във вратата, късметът им се усмихна 12 минути преди края, когато домакините си отбелязаха автогол. В първият предварителен кръг Алашкерт преодоля Санта Колома, печелейки минимално с 1:0 у дома и завършвайки 1:1 като гост. Като домакин нямат поражение в последните си 5 европейски мача. Сега получават чудесна възможност да поднесат една от изненадите в този втори кръг.

БАТЕ Борисов

БАТЕ Борисов изпусна победата в първия мач. Всичко вървеше нормално за тях и дори се оттеглиха с гол аванс на почивката. През втората част обаче явно подцениха малко ситуацията и топката изненадващо попадна в собствената им врата. В последните години беларусците сякаш позагубиха от блясъка си. Миналата година отпаднаха в трети кръг от ирландския Дъндок след победа с 1:0 и загуба 3:0 навън. В гостуванията им в Европа изглежда също не им върви напоследък. Последната им победа навън в евротурнирите бе през 2012-та година срещу Лил.

Алашкерт стигна до комфортно равенство в Беларус и сега дори можем да кажем, че имат леко предимство. Ще опитат да продължат без загуба у дома и да продължат напред. БАТЕ изпусна успеха на своя земя и сега им предстои по-трудното. Миналото лято разочароваха привържениците си срещу Дъндок, а сега са близко и до ново разочарование. Възможно е тук да се получи една от изненадите на кръга и ние ще изберем именно това.

Типстър Петър Борисов
Петър Борисов
Петър е един от хората, занимаващи се с прогнозите, анализите и ревютата в сайта. Негова заслуга са и голяма част от новините, както и стратегиите и ръководствата.
Коментирай