BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
Efirbet

Андрей Желязков пред Efirbet: Сега е Моментът Сираков да се докаже на всички

Видяно 101 пъти
Андрей Желязков

Андрей Желязков е легенда на българския футбол. След успешна кариера като футболист, той има и изключителни заслуги в работата като треньор и мениджър. Пред Efirbet той сподели мнението си за случващото се в националния отбор и родното първенство.


Да започнем от националния отбор. Бяхте оптимист преди мача с Унгария, който беше най-важен, но го загубихме. Загубихме и останалите. На какво отдавате тези резултати?

На качеството на играчите. Те са комплексни. Предполагам, че са загубили вяра в себе си. Когато губиш много мачове, губиш увереност и не можеш да покажеш качествата си.

 

Трябва ли да има някакво обновяване или пък просто да се дръпне ядрото от младежкия национален отбор и да се гради мъжки?

Зависи какви са намеренията на ръководството на БФС и треньорите. Зависи дали ще искат цялостно подмладяване или умерено със смесване. Не мога да дам отговор на този въпрос. Както е тръгнало това подмладяване – ще отнеме доста време.

 

Допълнителен проблем ли е, че БФС няма постоянен президент, все още не са проведени избори за нов президент…?

Футболният съюз трябва да осигурява финансово спокойствие и можем да им търсим на тях отговорност, ако не го правят. И да изберат селекционер на националния отбор. Вие да не мислите, че ако дойде шефът на немския футбол в България и ще се оправят нещата? Планът трябва да е няколкогодишен и да се вземе решение какво ще се прави.

Виждаме, че младежкият национален отбор се представя даже над очакванията. Това се дължи на това, че много от тях играят всеки кръг в клубовете си. Както важи и за юношеския национален отбор. Трябва да благодарим на треньорите, които се осмеляват да налагат млади играчи. Помагат им да растат и помагат и на националния отбор. Това е – дългосрочен план трябва. Навремето Франция направиха революция, след като ги отстранихме, и видяхте докъде стигнаха. Направиха спортни интернати…

 

И в България доста хора призовават за връщането на тези интернати…

Това е един вид спортна казарма за спортисти – учи ги на ред, дисциплина, умения, високо спортно майсторство.

 

Да се насочим към клубното първенство. Левски е в тежка ситуация…

Ситуацията за Левски е на живот и смърт. И то не спортно-технически, където с 2-3 победи нещата ще се нормализират, но финансово е наистина на живот и смърт. Трябва да се направи всичко за спасението на клуба. Не трябва да фалира и да започне от дъното. Онзи ден срещу Лудогорец играха добре първото полувреме. Имаше странична намеса, иначе можеше да вземат точка. В Левски също е загубено самочувствието. Може би част от играчите знаят, че качествата им не отговарят за този клуб.

Но са попаднали там и дават всичко от себе си. Но Лада с 250 км/час не може да се движи. Имаше и няколко контузии, както и продажбата на Спиерингс. Проблемът им е в защитата. В средата, ако не бяха контузиите, нещата са добре. Станислав не играе, но нещата там са другаде. Трябва да се види в Левски къде са тръгнали минусите. Виждаме, че Барселона минава през такъв период, Милан беше така, а сега са първи в класирането. Клубове като Левски и ЦСКА никога няма да отидат на дъното в класирането чисто спортно-технически.

 

Дали ще се промени в Левски нещо с идването на Славиша Стоянович?

Все пак нека видим дали ще дойде. Той има добро име и не идва да се провали, да вземе три заплати и да си тръгне. От една страна е много по-добре да вземеш фалирал завод и да го изкачиш нагоре, отколкото да поемеш един добре работещ и да го свалиш надолу.

 

И обстановката му е позната…

Да, обаче от друга страна тогава Левски беше с пари. Нещата бяха добре финансово, макар впоследствие да се оказа, че не е точно така.

 

Всичко пада на плещите на Наско Сираков сега…

От една страна той може да направи много и за клуба, а и за себе си, ако успее да се справи в тази ситуация. Ще се докаже.

 

Вашият бивш отбор Славия също започна доста неочаквано този сезон. Защо според Вас се случи това?

Не съм ходил да ги гледам на живо скоро, а на стадиона може да придобиеш представа какво всъщност представлява един отбор. Плюсът е, че наложиха много млади играчи, но неприятно е, че веднага ги продават. Така трудно се изгражда силен отбор. Може да спечелиш нещо моментно, както спечелиха купата, но след това с няколко продажби нещата се връщат на стартова позиция. От друга страна така мотивират останалите млади, които виждат как някои момчета си уредиха трансфери в големи отбори.

Добре е, че тези момчета с качества се налагат, изграждат. И в Ботев налагат много млади момчета, Черно море също. Илиан Илиев работи много добре с тях. От друга страна са отборите на Лудогорец и ЦСКА, които залагат главно на чужденците. Но при тях може би целта оправдава средствата.

Експерт Efirbet
Efirbet
Efirbet е вашият сайт за най-добрите съвети за спортни залагания, ревюта на букмейкъри и онлайн казина.
Коментирай