Петър Борисов

Анже не е за отписване срещу Монако

Видяно 3 пъти
Франция Лига 1

Шампионът от последния сезон във Франция Монако в този кръг гостува на Анже. Мачът е в събота от 21:00.

Домакините от Анже

Анже е на 16-тото място в таблицата с 25 точки, а толкова имат и следващите два отбора зад тях. Домакините определено се нуждаят от точки в борбата си за оцелаване, но сега ги очаква трудна задача срещу Монако. В последните си три домакинства в Лига 1 Анже записа три победи. Те обаче бяха срещу по-непретенциозни съперници в лицето на Дижон, Троа и Амиен. С това се изчерпват домакински победи на тима, който спечели 13 от възможни 33 точки на свой терен до момента. Анже има и цели 10 равенства от 24 кръга и заедно с Монпелие водят класацията по този показател.

Гостите от Монако

Монако се намира на третата позиция за момента, която дава участие в шампионската лига, но само на две точки отзад дебне Марсилия, който има мач в петък. Шампионите постигнаха много важна победа над прекия конкурент Лион в последния кръг, въпреки че играха цяло второ полувреме с човек по-малко. „Монегаските“ са и без загуба в Лига 1 от 10 кръга насам, като за последно загубиха през ноември с 1:0 като гост на Нант. При последната си визита направиха равенство 2:2 с Марсилия. Те спечелиха само една от последните си 4 визити, която бе срещу Сент Етиен през декември.

Анже трябва да търси начин да не загуби този мач, а и точките са необходими за отбора в борбата за спасение. Такива обаче трябват и на Монако, но в борбата за шампионска лига. Анже се представи добре при последните си домакинства, но те бяха срещу друг клас отбори. Монако може да срещне известни трудности тук, но в крайна сметка ще се спрем на техен успех.

Типстър Петър Борисов
Петър Борисов
Петър е един от хората, занимаващи се с прогнозите, анализите и ревютата в сайта. Негова заслуга са и голяма част от новините, както и стратегиите и ръководствата.
Коментирай