Петър Борисов

Окончателно: Баскетболната Евролига и Еврокъп приключиха

Видяно 1 пъти
Баскетболните сезони в Евролига и Еврокъп се анулират

Окончателно се реши – сезоните в най-интересните европейски турнири по баскетбол да не се подновяват. Става въпрос за Евролигата и Еврокъп. Това стана след срещата днес между клубовете и президентът на Евролигата Жорди Бертомеу. Решението на Бертомеу бе обсъдено и прието от клубовете, така че сезонът в двете надпревари ще се счита за анулиран.

Това бе четвърто заседание на борда на директорите на Евролигата, която бе прекъсната на 12 март заради пандемията. Ръководството обяви още, че са обмисляни различни варианти през последните десет седмици за доиграването на двете надпревари. В крайна сметка не е могло да се намери такъв подходящ вариант, който да гарантира достатъчно сигурност. „Сигурността и здравето на всички играчи, фенове, партньори и служители е на първо място“, заявиха още от борда.

Резултатът от отмяната на сезона води до това, че няма да има шампион в Евролигата и Еврокъп за настоящия сезон. Изпадащи отбори също няма да има, а това означава, че през следващия сезон 2020/2021 участие ще вземат същите тимове. На 30 септември трябва да започне новият сезон в Еврокъп, а ден след това – на 1 октомври, ще стартира и този в Евролигата.

Петър Борисов

Експерт Петър Борисов

Петър е един от хората, занимаващи се с прогнозите, анализите и ревютата в сайта. Негова заслуга са и голяма част от новините, както и стратегиите и ръководствата.
Публикувано на 25 май 2020
Публикувай мнение

Все още няма мнения. Бъдете първият добавил!