Бонус
без депозит
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
Бонус
без депозит
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
Петър Борисов

И Армения се появява на футболната карта

Видяно 37 пъти
Армения се появява на футболната карта

От събота във футболната програма се добавя още едно първенство. Макар и не толкова атрактивно, в сегашната ситуация, първенството на Армения предизвиква интерес. То се подновява без публика от този уикенд и в следващите редове ще поговорим за него.

На осми март се изиграха последните мачове от текущия сезон в шампионата на Армения. В събота от 15:30 се подновява първенството със срещата Ширак Гюмри – Лори. Следва още един двубой в същия ден между рекордьорът по титли Пюник Евреван и лидерът в класирането и настоящ шампион Арарат-Армения от 17:15ч. В неделя предстои изиграването само на един мач от 16:15 между Алашкерт и Ноа, а в понеделник се слага край на този кръг. Тогава от 17:30 Арарат Ереван е домакин на Урарту. Отборът на Гандзасар почива в предстоящия кръг.

По принцип първенството се състои от 10 отбора. Отборът на ФК Ереван обаче бе изваден от шампионата през февруари заради финансови проблеми и така тимовете остават 9. Лидер в класирането сега е Арарат-Армения, който стана шампион през миналия сезон. Клубът е създаден едва през 2017г. под името Аван Академи. След влизането си в елита през 2018 е преименуван, а още при дебютното си участие в лигата стигна и до титлата. На две точки отзад и на второто място към момента е Алашкерт. Последното 9-то място засега се заема от Гандзасар. След изиграването на кръговете от редовния сезон отборите се разделят на две групи: Първите шест са в т.нар. шампионски поток и спорят за шампионската титла и местата в евротурнирите. Останалите играят мачове помежду си в опит да избегнат изпадането в по-долната лига.

Вече споменахме, че Пюник Ереван е най-успешният клуб. Той има на сметката си 14 шампионски титли. В момента обаче не върви добре и е едва на седмо място във временното класиране. За последно стана шампион през сезон 2014-2015. След това три пъти подред титлата печели Алашкерт, като това са всичките му три отличия в първенството. На второ място по титли се нарежда Ширак, който обаче е ставал само четири пъти шампион. Всички мачове, с разнообразни опции за залог, ги има в 1Xbet и могат да се намерят на страницата на букмейкъра. В сегашното положение, тези на пръв поглед незначителни първенства изпъкват и генерират по-голям интерес. Така че, ще отправим поглед и към Армения за уикенда, че дори и в понеделник с последния мач от кръга.

Типстър Петър Борисов
Петър Борисов
Петър е един от хората, занимаващи се с прогнозите, анализите и ревютата в сайта. Негова заслуга са и голяма част от новините, както и стратегиите и ръководствата.
Коментирай