България ще търси втора поредна победа срещу Беларус


В петък продължават световните квалификации в зона Европа. От 21:45 се срещат отборите на Беларус и България.

Домакините от Беларус

Беларус започна оптимистично кампанията с нулево вкъщи реми срещу Франция. Впоследствие обаче записаха разочароващи резултати. Не успяха да победят на свой терен Люксембург, а в момента дори са с 4 поредни загуби. Паднаха от България на „Васил Левски“ с 1:0, а след това и в Стокхолм с 4:0. През март загубиха с 3:0 от Македония в контрола. В началото на този месец паднаха с 1:0 в приятелски мач и от Швейцария. От 5-те си изиграни мача в квалификациите са вкарали едва 2 гола, а са допуснали 10. Така към момента се борят с Люксембург за предпоследното място в групата.

България

България заема третото място в групата и е на точка зад втория Швеция. Националите ни възобновиха мечтите и надеждите си за класиране след малко очаквана победа с 2:0 в София в последния си мач срещу Холандия. Така се появи и малко оптимизъм за българите след като не започнаха добре настоящите квалификации. В този мач Петър Хубчев обмисля дали да не започне с Андрей Гълъбинов на върха на атаката за сметка на вкаралият два на Холандия Делев, който да бъде върнат малко по-назад. На вратата отново ще е Николай Михайлов, а пред него в отбрана се очаква да стартират Петър Занев, Божидар Чорбаджийски, Васил Божиков и Страхил Попов.

Вече има изиграни 6 мача между държавите на Беларус и България. В тях българите имат превъзходство и спечелиха 5 двубоя срещу само един за Беларус. Той бе в контрола през 2011-та, когато треньор ни беше Лотар Матеус. Сега всички се надяваме да продължим с доброто представяне след успеха над Холандия, а Беларус определено не се намира в добра форма и може само да се възползваме от това. Коефициентите за наш успех са доста добри, като дори двойният шанс си заслужава.

Прогноза: 2, Х2, под 2.5гола

България ще търси втора поредна победа срещу Беларус
Рейтинг 0.0 от мнения

Вашето ревю

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *