Петър Борисов

Глоба от 1 милион шведски крони получи Bet365

Видяно 134 пъти
Операторът Бет365 бе глобен заради шведски мач

Известната букмейкърска компания Bet365 отнесе глоба в размер на 1 милион шведски крони (116 000 $) за приемане на залози за футболни мачове, в които участват играчи под 18 годишна възраст. Глобата е наложена от Шведският орган по хазарта и е във връзка с това, че хазартните компании в Швеция нямат право да предлагат залози за събития, при които повечето лица са на възраст под 18 години.

Шведският инспекторат по игрите потвърди, че Бет365 е предлагал залози за тренировъчен мач, в който голяма част от участниците са били под 18 годишна възраст. Въпросният мач се е провел на 28 март 2020г. и е бил между шведските тимове Кронянг ИФ и Мариедалс ИК. След анализ на съставите се е видяло, че 71% от играчите са били на възраст под 18 години – 17 от отбора на Кронянг и 7 от тима на Мариедалс.

Шведският хазартен орган поясни, че не става дума за сериозно нарушение и че то се е случило само в един мач. Но в крайна сметка на букмейкъра е наложена наказателна санкция от един милион шведски крони.

От Бет365 са отговорили на регулаторния орган, заявявайки, че липсва допълнителна информация по въпроса. Компанията добави, че такива данни не са общодостъпни и не предлага залагания недобросъвестно. Операторът обжалва решението, но неуспешно и наказанието бе постановено.

По-рано от Бет365 бяха заявили, че не приемат залози на шведски мачове, които са обозначени като U20, U21 и U23, за да не се стига до нарушаване на разпоредбите. Букмейкърът ще продължи да работи с Шведската футболна асоциация за насърчаване на подходящи шведски футболни пазари.

Типстър Петър Борисов
Петър Борисов
Петър е един от хората, занимаващи се с прогнозите, анализите и ревютата в сайта. Негова заслуга са и голяма част от новините, както и стратегиите и ръководствата.
Коментирай