Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
Петър Борисов

Букмейкърът Betfred бе глобен с 322 000паунда във връзка с пране на пари

Видяно 28 пъти
Betfred-logo

Букмейкърът Betfred ще отнесе глоба от 322000 паунда (около 755000лв), след като разследване на Британската комисия по хазарт установи, че компанията не е успяла да вземе адекватни мерки и да се противопостави на клиент, който е извършил пране на пари.

В период от 12 дни през месец ноември 2017г., клиент на букмейкъра е депозирал общо 210 000 британски лири (паунда), като от тях е загубил 140000.

Клиентът е харчил откраднати пари чрез няколко букмейкъра, един от които е именно Бетфред. След това той е осъден за измама в размер на два милиона паунда.

От Бетфред ще върнат 140000 паунда на идентифицирания след това като жертва клиент, а остатъкът от глобата, в размер на 182000, ще отиде към националната стратегия на страната за намаляване вредите от хазарта.

От местната Комисия по хазарт заявиха: „Случаят с този клиент и връзката с изпирането на пари, предизвикаха значителни опасения, относно ефективността и сигурността на политиките и процедурите на Betfred, които имаше компанията, както и управлението на рисковете и целите за лицензиране.“

Въпреки недостатъците, от комисията виждат, че букмейкърът е признал грешките си и след този случай е подобрил процедурите си, за да не допуска отново такъв инцидент.

Говорител на Betfred също заяви следното: „Както и от Комисията по хазарта казаха, това бе изолиран инцидент, с един човек и за кратък период от време. Впоследствие ние прегледахме и засилихме контрола, политиките и процедурите си срещу изпирането на пари.“

Коментар по случая

Случаят е от 2017г., но едва наскоро бе разгласен. След него от Бетфред са взели по-сериозни мерки, с цел предотвратяване на следващи подобни измами. Неслучайно и все повече букмейкъри, сред които и Ефбет, изискват повече информация и верификация от своите клиенти. Това може да е досадно за потребителите, но и самите компании са си прави за себе си, като по този начин се застраховат от бъдещи измамни практики. Затова и те на практика ни задължават да им съдействаме по този начин, предоставяйки все по-голям брой данни и доказателства за нас, че имаме чисти и законни намерения към тях.

Типстър Петър Борисов
Петър Борисов
Петър е един от хората, занимаващи се с прогнозите, анализите и ревютата в сайта. Негова заслуга са и голяма част от новините, както и стратегиите и ръководствата.
Коментирай