Въведение

Betfred е британски букмейкър, създаден през 1967 г. от братята Фред и Питър Дан. Компанията е стартирала с един единствен пункт за залози в градчето Ордсал. Чак през 1997 г. броят на пунктове нараства до 100. Сайтът на компанията е разработен през 2004 г. Тогава започва предлагането и на онлайн залози. В следващите години компанията претърпява бурно развитие, като през 2006 г. се създават мобилните ѝ услуги, а броят на пунктовете към 2009 г. е 800. В началото на 2016 г. Betfred разполага с повече от 1370 пункта за залози и е един от водещите букмейкъри в онлайн средата. Има издадени лицензи от съответните органи в Гибралтар и Великобритания.

betfred логоКомпанията е популярна с факта, че се превръща в първия букмейкър, който изплаща печалби предварително и губи от това. През 1998 г. са изплатени всички печалби за залог на Манчестър Юнайтед да спечели Висшата лига. Това обаче не се случва, защото в края на кампанията Арсенал печели с 1 точка преднина. Betfred развива своя бранд, участвайки в много спонсорски кампании.

Подпомагани са редица спортове, сред които ръгби, снукър, конни надбягвания, футбол. Някои от бележитите партньорства на компанията са тези с футболен клуб Манчестър Юнайтед и стадион Уембли. Betfred е букмейкър с дългогодишен опит в залозите, така че определено е наясно с желанията и капризите на всеки залагащ, и най-вече как да се справи с тях.


Регистрация

За да ползвате предложенията от Betfred, трябва да си създадете акаунт в сайта. Това се прави чрез бутон “Sign Up Now” в горната дясна част на страницата. Ще ви се покажат няколко полета, които трябва да попълните. Ето каква информация изискват те:

 • пол, име, фамилия, имейл адрес и дата на раждане;
 • телефонен номер, държава, пощенски код;
 • потребителско име, парола;
 • таен въпрос и таен отговор;
 • валута на сметката и бонус код (ако разполагате с такъв);
 • накрая трябва да се съгласите с правилата на компанията и да изберете бутон “Register”.

Самата регистрация отнема относително кратко време, така че бързо да се включите в предложенията на букмейкъра. Ето как изглежда формата за създаване на акаунт:

betfred регистрация
Регистрационна форма в Betfred

Може ли да се регистрираме в Betfred.com от България?

Не могат да се създават регистрации от България, защото компанията няма издаден лиценз за предлагане на онлайн залози от българска страна. Ако се намирате на територията на друга държава, в която е разрешен достъп, то тогава може да се регистрирате успешно. Българите във Великобритания залагат често в сайта на Betfred.

Има ли алтернативен линк за вход в Betfred?

За съжаление не открихме актуален mirror линк към сайта на Betfred. Ако не можете да осъществите достъп до официалната страница на компанията – www.betfred.com, трябва да използвате алтернативен метод на достъп. Такъв може да постигнете с услугите на прокси сървър или ад-он добавка, като ZenMate (за Chrome и Firefox).

Как се активира акаунт?

След като приключите с процеса по регистрация в сайта, на въведения имейл адрес трябва да получите съобщение от компанията. В него ще намерите линк за активация на акаунта ви.

Как да верифицираме акаунта преди теглене?

Верифицирането на всеки акаунт се изисква, за да се докаже правотата на въведените данни при регистрация. За целта трябва да представите снимка, или сканирано копие от лична карта, шофьорска книжка или паспорт.

Възстановяване на изгубена парола

При избирането на бутон “Log In” в сайта, ще ви се покажат полетата за вход в акаунта ви. Под тях разполагате с бутон “Forgotten your account details?”, при избирането на който ще видите две нови полета. В тях трябва да попълните e-mail адрес и дата на раждане, след което да потвърдите. На електронната си поща ще получите указания за възстановяване на паролата.


Ревю на сайта – дизайн, структура и навигация

Началната страница на сайта ще ви покаже всички налични предложения на букмейкъра. Те са обособени в едно основно меню, което се намира в горната централна част. Оттам може да разгледате с какво разполага букмейкърът за спортни, казино, покер и други възможности. Малко по-нагоре са полетата за вход и създаване на акаунт. В центъра на екрана си ще забележите как се сменят различни оферти от компанията. В тази област се показват и най-новите промоции, които са налични за клиентите на Betfred. Надолу ще намерите още връзки към различните предложения в сайта. В най-долната му част има информация за лиценза на компанията, както и бутони с различни помощни насоки.

Цялата информация и бутони, които ще намерите в началната страница на сайта, наистина са много на брой, но са подредени така, че да бъдат лесно забележими. По този начин ще се ориентирате с лекота между различните категории от менютата. Сайтът зарежда доста бързо, както става и превключването между отделните страници.

betfred начална страница
Подробно разглеждане на дизайна, структурата и навигацията на Betfred

Спортни залози

Възможностите, които ще намерите в спортния раздел на Betfred, са доста разнообразни. Включват повече от 25 спорта, от чиито събития да избирате. Предложенията на месец са десетки хиляди, а възможните пазари, на които да поставите залог, също са доста на брой. Раздел “Sport” ще ви покаже най-интересните събития или турнири, които предстоят. Те са подредени с бързи връзки в лявата част на сайта. Под тях ще видите всички спортове, за които има събития. В централната част на сайта също се показват различни спортни срещи. При тях може да персонализирате изгледа си за следващите 3 часа или само за тези събития, които започват до 15 минути.

С много силно изразени позиции в сайта на БетФред са спортове, като футбол, конни надбягвания, гонки с кучета, тенис, баскетбол. Освен тях са налични и залози на снукър, колоездене, крикет. Ще намерите още възможност за залог на политически събития или шоу програми. Букмейкърът е осигурил коментар на живо за своите клиенти. Той е активен за събития от конни състезания, гонки, крикет и футбол. Наличен е и коментар за футболни резултати и спортни новини. Компанията поддържа блог, където може да се запознаете с най-интересните новини от света на залозите.

Какви възможности се предлагат от Betfred.com?

За да се докоснете до наличните възможности за залог към всяко събитие, трябва да си изберете конкретен спорт от менюто вляво. Ще ви се покажат нови менюта, които включват различни първенства, или държави. Може да видите и бутон за мачовете от конкретния ден. Когато изберете даден турнир, или първенство, ще ви се покажат всички налични събития за залог. Към всяко едно ще видите коефициенти за краен победител. В края на реда, срещу всяко събитие, има бутон “more bets”, който ще ви въведе сред всички налични пазари за залог. За различните спортове броят на пазарите е различен, но определено е доста разнообразен. Изобщо не са спестени възможности за залог на краен изход, над/под линии, хендикап и азиатски хендикап, точен резултат и много други. В сайта на БетФред можете да залагате на всички популярни спортни събития, а и на някои не чак толкова известни.

Мнение за коефициентите

Сравнихме коефициентите на Betfred с тези на други водещи букмейкъри, за няколко различни спортни събития. Избрахме футбол, конни надбягвания, тенис и баскетбол. Нашето мнение е, че букмейкърът се движи някъде над средното ниво по предлагани коефициенти, но не е лидер. Понякога БетФред ще ви даде топ коефициент, но това става в малко случаи. По-скоро ставките ще бъдат по-ниски от максималните. Това не трябва да ви отказва, понеже компанията предлага доста голямо разнообразие от възможности, с което цели да привлече вниманието. А и с натрупания професионализъм през годините, брандът си остава една от най-сериозните и доказани компании, която едва ли ще ви подведе.


Бонус: заложи £10 вземи £30 под формата на безплатен залог

Букмейкърът предлага оферта за своите клиенти, които залагат на спорт. Тя ви позволява да получите £30 безплатен залог, ако преди това заложите £10. Офертата е налична единствено за нови клиенти на компанията. За да се класирате за нея, първият ви залог в спортния раздел трябва да бъде на стойност поне £10 и на минимален коефициент 2.00. Два залога по 5 паунда няма да ви класират за промоцията. Задължително е първият ви залог да бъде поне 10 паунда. Когато залогът ви бъде уреден, до 48 часа ще получите сумата на бонуса по вашата сметка. Тя трябва да се превърти веднъж на спортни залози, за да можете да я изтеглите. Срокът за това е 7 дни. Залозите с бонус сумата ще ви донесат само чистата печалба, без самата сума на безплатния залог. Запомнете, че ако използвате „кеш аут“, залогът ви няма да се счита към тази промоция.

Офертата е валидна само за играчи от Великобритания и Северна Ирландия. Депозити, направени чрез услугите на Neteller, PayPal, Ukash, Skrill или Paysafe, няма да ви позволяват да участвате в тази оферта.

Вземете своя бонус от Betfred


Залози на живо (In-Play)

Секция “In-Play” от главното меню е специално посветена на спортните събития, за които се предлагат залози на живо. Разделът ще ви покаже всички налични събития за конкретния ден, които са на живо, или предстоят да бъдат. Имате възможност както да разгледате всички събития, така и да видите само тези за следващите 3 часа. Може да изберете и събитията, които са на живо, или ще започнат до 15 минути. Ориентирането е много лесно, понеже спортовете са подредени в горната част и за всеки един има информация относно броя на срещите. Избирайки даден спорт, ще видите единствено неговите събития и часовете, в които ще стартират. Към всяко събитие има коефициенти за краен изход и бутон за всички налични пазари. Възможностите тук са сравнително добри. Коефициентите също. Срещу имената на някои събития има и информация за телевизията, по която ще се излъчва във Великобритания.

За някои спортове (основно футбол и тенис) се предлага и проследяване на събитията в реално време. Това става с интерактивна платформа, която отбелязва развитието на срещата и статистика на живо. Отдясно е разположен вашият електронен талон или т.нар. “Bet Slip”. Там се показват всички избрани селекции, на които искате да заложите.

Според нас разделът за залози на живо от Betfred не е достатъчно богат на събития. Истина е, че всички големи мачове от различните спортни дисциплини ще бъдат на разположение за залог, но има още какво да се желае. Би било добре да се проследят повече събития на живо. Тази възможност ви дава друг британски букмейкър – Bet365, който разполага с повече спортни залози на живо и е достъпен за регистрация от България.

betfred залози на живо
Секция със залози на живо в Betfred

Кеш-Аут опция

Опцията за прекратяване на залог е активна в сайта на Betfred. Тя е налична само за определени събития от футбол, голф и конни надбягвания. Това я прави доста ограничена. Поне лесно ще може да разберете за кои събития и пазари е налична, понеже разполагате със специална иконка, която гарантира наличието на кеш аут за конкретен пазар. Cash Out може да се използва за прекратяване на залог, който да ви донесе печалба, ако събитията се развиват във ваша полза, но не ви се чака до края.

Другата възможност е да приемете кеш аут сума, с която да минимизирате загубите си, ако събитията не се развиват добре за вашите селекции. Наличието на тази опция сред услугите на компанията е добър знак, но ограниченията, които са наложени, я правят не достатъчно удобна.


Пряко предаване

За регистрираните потребители на сайта е налично и пряко предаване от спортни събития. Те включват футболни, тенис, баскетболни и други срещи. Всички събития с картина в реално време се показват в сайта на букмейкъра. Опцията за Live Streaming е активна и за конни надбягвания. При нея трябва да заложите поне €/£1 на конкретно състезание, за да получите достъп до картината на живо.


Казино

Сред основните категории в сайта на Betfred, които ще намерите извън спортните предложения, е тази с многобройните казино игри. Те са достъпни в сайта на букмейкъра, но също така могат да бъдат играни през софтуер, който е наличен за безплатно изтегляне в сайта. В казино раздела ще намерите стотици игри. Те се делят на няколко основни категории – слотове, игри с карти и на маса, видео покер, игри с джакпоти. Съществува и раздел със скреч карти, на които може да опитате късмета си. Игрите с джакпоти си заслужават вниманието, понеже повечето награди достигат до няколко стотин хиляди английски лири! Има и джакпоти, които са по няколко милиона.

Казино на живо

Бетфред ви дава възможността да пренесете атмосферата на истинското казино във вашия дом или на някое друго място. Това става чрез предлаганите игри на живо. Те се играят с реални дилъри, които наблюдавате през пряка видео връзка. Управлявате своите действия през казино платформата в сайта, но играта се случва във видеото пред вас. Това е страхотна възможност да се потопите в някои от най-популярните казино игри. Ето и кои са предложенията на Betfred за игри в реално време:

 • Рулетка;
 • Блекджек;
 • Бакарат;
 • Casino Holdem.
betfred казино на живо
Раздел казино на живо в сайта на Betfred

Бонус към казиното – £200 за добре дошли

За казино раздела на Betfred съществува бонус, от който всички нови клиенти могат да се възползват. Той може да ви донесе до £200 допълнително за игра. Бонусът се дава на няколко части:

 • при първи депозит получавате 100% бонус до £100;
 • при втори депозит получавате 50% бонус до £50;
 • третото ви депозиране може да донесе още 50% бонус до 50 паунда.

Минималната сума на депозит, за да се класирате за тази оферта, е 5 паунда. Когато извършвате първия си депозит към казино раздела на сайта, ще бъдете попитани дали желаете да се включите в промоцията. Ако сте съгласни, ще получите и първата част от бонуса. Трябва да потвърдите участието си до 3 дни след депозита. Получената бонус сума трябва да се превърти 40 пъти на различните казино игри, преди да може да се тегли. Имайте предвид, че не може да заложите наведнъж повече от 20% от бонус сумата.

Срокът за изпълнение на това условие е 14 дни. Обърнете внимание, че различните казино игри ви носят различен процент на усвояване на бонуса. Слот игрите ви носят пълно усвояване. Превъртането в казино раздела става бързо, така че няма защо да се притеснявате от сумата, която трябва да изиграете 40 пъти.

 

Лото секция

Раздел “Lotto” на Бетфред ще ви въведе в предложенията за игрите на късмета, или т.нар. лотарийни игри. В тази секция разполагате с доста разнообразни игри от този тип. Предлага се германска лотария, австралийска, полска, испанска, ирландска и други. Нужно е да познаете точен брой числа, за да спечелите. Всяко число, което познаете, ви носи определена печалба, като коефициентите достигат доста високи нива. Определено това са добри възможности да опитате късмета си.

 

Вегас раздел

В раздел “Vegas” са събрани допълнителни предложения от типа на казино игрите. Betfred ви предлага повече от 100 отбрани казино игри, с които може да спечелите. Към всяка игра има информация за минималните и максимални залози. Налични са основно слот игри и такива със джакпоти. „Вегас“ разделът допълва максимално предложенията в раздел казино и казино на живо, като превръща букмейкъра в идеален избор за онлайн казино игри.

Бонус: заложете £5 и вземете 25 безплатни врътки (с бонус код: Vegas)

Вегас казиното на букмейкъра ви дава правото да се класирате за бонус оферта. За целта е нужно да въведете код VEGAS по време на регистрация. След това трябва да депозирате поне £5 и да ги изиграете в раздела, за да получите 25 безплатни врътки. Разполагате със срок от 14 дни след регистрация, за да извършите квалифициращия депозит. След това имате 7 дни, в които безплатните врътки ще бъдат активни на точно определени слот игри в сайта.

Всички печалби от безплатните завъртания трябва да се превъртят веднъж, преди да получите правото да ги изтегляте. Минималната сума, която може да спечелите и изтеглите към тази оферта, е £10. Максималната достига £250.

betfred вегас
Раздел Вегас в сайта на Betfred
 

Виртуални залагания

Сред предложенията на компанията ще откриете и възможност за залози на виртуални събития. Те са част от няколко различни спорта. Генерират се автоматично от специален софтуер, като за всяко събитие са налични възможности за залог, които наподобяват тези при реалните събития. Можете да залагате на виртуален футбол, бокс, тенис, конни надбягвания, гонки с кучета, дартс, колоездене, състезания с мотори или коли. Изживяването е пълно, понеже към всяко събитие е налично видео. То наподобява компютърна игра, но предоставя допълнителна емоция. Събитията протичат за относително кратко време, така че бързо разбирате дали вашият залог печели или губи.

Залозите се правят преди началото на всяко събитие, след което се появяват възможностите за следващото. Опциите са различни, а въпреки че залагате на виртуални събития, печалбите, които може да си докарате, са напълно реални. Нужно е сами да се докоснете до емоцията, която донасят подобни залози, за да се убедите в нея.

 

Покер секция

Букмейкърът Betfred впечатлява и с покер раздел. В него ще откриете всички новини и промоции, свързани с предложенията за играта. Там, обаче, е и софтуерът, чрез който получавате достъп до покер игрите от компанията. Нужно е да го изтеглите, за да покажете способностите си в разнообразни покер турнири и кеш игри. Бетфред организира и покер лиги, участието, в които може да ви донесе награди. Към всички лиги и турнири има информация за входната такса и броя на участниците. В покер раздела може да разгледате упътването на букмейкъра за различните покер игри. То е много подходящо за начинаещи и тепърва навлизащи покер играчи. Сред разновидностите на покера, които ще намерите в Betfred, са Texas Hold’em, Omaha Hi/Lo, 7 Card Stud и други.

Покер бонус: Депозирайте първите си £5 в Betfred покер и вземете £10

Покер играчите могат да се възползват от бонус предложението на компанията към тях. Нужно е да направите депозит от поне 5 паунда в покер раздела и ще получите 10 паунда за игра. Бонусът се състои от 6 различни категории, за които ще ви бъдат предоставени безплатни суми. Те са:

 • 2 билета на стойност €1 и €2 за Twister;
 • 2 билета на стойност €1 и €2 за основните покер предложения;
 • 1 билет на стойност £2.20 за участие в Golden Goal лигата;
 • £5 за игра в покер казиното на компанията.

Всички безплатни билети са валидни за 1 месец. Сумата от €5 трябва да се превърти 10 пъти, преди да можете да я изтеглите. Срокът за това е 14 дни след получаването на бонус сумата.

betfred покер
Покер раздел в Betfred

Депозит и теглене – методи

В сайта на Betfred ще намерите няколко различни методи, чрез които да извършвате разплащания. По-долу ще ви покажем кои са те и какви лимити съществуват.

Метод – депозитМетод – тегленеЛимит – депозитЛимит – теглене
Дебитна или кредитна картаДебитна или кредитна картамин. £5
макс. –
мин. £5
макс. £9 999.99
NetellerNetellerмин. £5.50
макс. –
мин. £5
макс. £4 000
PayPalPayPalмин. £5
макс. –
мин. £5
макс. £5 000
SkrillSkrillмин. £5
макс. –
мин. £5
макс. £6 500
UkashUkashмин. £5
макс. –
мин. £5
макс. –
Банков трансферБанков трансфермин. £85
макс. –
мин. £25
макс. –
Букмейкърски пунктовеБукмейкърски пунктовемин. £10
макс. –
мин. £250
макс. –

Допълнителна информация:


Betfred мобилна версия и апликации

betfred мобилна версияВсички предложения на букмейкъра са налични и през мобилни устройства. Независимо дали става въпрос за спортни залози, казино или покер, всички възможности на Betfred са активни и за залози през смартфони и таблети. За целта трябва просто да заредите сайта през браузъра на вашето устройство. Така ще достъпите мобилната версия на сайта, която е оптимизирана да работи гладко на вашето устройство. Налични са и апликации за устройства с Андроид или iOS, които може да изтеглите. С тях също получавате възможност да се насладите на букмейкърските предложения.

Налични са всички опции за залози на спорт, казино игри, покер или някои от другите опции, които ще намерите в пълната версия на сайта. Преки предавания, кеш аут и казино игри с крупиета на живо, също попадат сред наличните възможности през мобилни устройства. Така ще може да се насладите на залозите и игрите си по всяко време, през удобството на вашето устройство.


Affiliate програма

Betfred предлага добра възможност на всеки, който желае да си партнира с нея. Това става чрез партньорската програма на букмейкъра, която се управлява от компанията ActiveWins. Отправя ви се възможност да кандидатствате за партньорско място и ако бъдете одобрени, ще получите достъп до специална секция. В нея се намират рекламните материали, с които да привличате клиенти към Betfred. Получавате възможност да следите активността на всеки препоръчан от вас клиент. На база неговите залози, вие ще получавате определена комисионна.

За спортните предложения започва от 20% и достига до 30%. Комисионната е с 5% повече за казино, покер и останалите предложения на бранда. Възможността е добра да си докарате допълнителни печалби чрез реклама на вашата страница или уебсайт.

Повече информация за Affiliate програмата на Betfred и за кандидатстването по нея, може да намерите на този сайт: http://www.activewins.com/home/.


Грижа за клиентите

Компанията разполага с богата помощна секция, която е достъпна от бутон “Help”. В нея е събрана подробна информация за различните предложения на букмейкъра. В това число влизат разделите за спортни залози, казино игри, покер, лото и останалите. Ще намерите и много полезна секция за отговорен хазарт. Тя е насочена към хората, които са склонни на пристрастяване към залозите. Информацията, събрана в нея, ще ви посочи правилните стъпки за предпазване от подобно пристрастяване и какви действия трябва да се предприемат, ако то вече е налице.

Имате възможност да проведете анонимен тест, който ще ви покаже дали сте пристрастен към залозите. За клиентите от Великобритания е налична и удобна услуга за локализиране на букмейкърските пунктове. Така може да се намери най-близкият локален обект. В сайта е наличен и раздел с най-често задаваните въпроси, но той не съдържа много информация.

Ако има нещо неясно около ваш залог или функция в сайта, винаги може да се обърнете към отдела за обслужване на клиенти към компанията. Той се грижи за безпроблемното пребиваване на клиентите в сайта и техните залози.


Контакти

Начините за контакт със служител, който отговаря по поддръжката на сайта и грижата за клиентите, са следните:
чат на живо – наличен е денонощно през сайта на Betfred. Нужно е да изберете раздела, за който имате въпрос. После ще трябва да въведете име, имейл адрес и вашето запитване, за да стартирате чата. Ще получите отговор доста бързо.

телефон – на разположение са следните телефонни линии:

 • въпроси за спортни залози:
  0800 028 7747 – за Великобритания;
  +44 (0) 01925 907500 – за останалия свят;
 • въпроси относно залози в пунктовете:
  0800 032 0878 – за Великобритания;
  1 800 818 613 – безплатен телефон за Ирландия;
  (+44) 1942 613 068 – за останалия свят;
 • въпроси за покер, казино и бинго предложенията:
  0800 783 9146 – за Великобритания;
  +44 (0) 01925 907510 – за останалия свят;

електронна поща – в зависимост от вашия въпрос, изпращайте запитванията си на някой от следните адреси:

въпроси по пощата – отправете своите въпроси за спортни залози на следния адрес:
c/o The Spectrum
56-58 Benson Road
Birchwood, WA3 7PQ
UK

Или използвайте този адрес за всички останали питания:

Unit 5.2
Waterport Place
2 Europort Avenue
Gibraltar


Финални думи и оценка

Betfred е един от пионерите в областта на залозите. Компанията има дългогодишна история, в която е натрупала незаменим опит и професионализъм, който я тласка напред. С толкова много локални пунктове, брандът е с доказано име сред залагащите. За съжаление работещ линк не се предлага, но пък може да достъпите спортните залози и другите предложения на сайта през прокси, или ако се намирате в чужбина. Залозите на спортни срещи са само част от предлаганите опции, които се допълват от казино и покер предложенията. Бетфред е място, където можете да се насладите на залозите си.

Компанията не е сред топ изборите за коефициенти на спортни събития, но пък разполага с услуги, като кеш аут и пряко предаване, които са важни при залозите в реално време. Опциите сред казино игрите и останалите раздели, също не са за пренебрегване, защото те придават на Betfred силата да бъде лидер в областта на онлайн залаганията. Бонус офертите също са доста добри, а освен всичко друго са налични отделни промоции за всеки раздел.

Според нас компанията заслужава оценка 9/10, защото разполага с нужните предложения да задоволи всеки залагащ. Качествата на Betfred го правят един от най-предпочитаните букмейкъри не само за залози в локалните пунктове, но и за всички онлайн залагания и игри.

Влезте в Betfred

Вашето ревю

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *