Петър Борисов

Ботев излиза за успех и срещу португалския Маритимо

Видяно 5 пъти
Лига Европа

Лига Европа
20:30 в четвъртък е началният час на двубоя между Ботев Пловдив и Маритимо, който ще се проведе на стадион „Лазур“ в Бургас.

Ботев Пловдив

Едва ли някой е очаквал Ботев да се представи толкова добре в първите два кръга на надпреварата. Това важи особено за реванша с Бейтар преди седмица, който Ботев спечели категорично с 4:0. В неделя спечелиха и визитата си на Славия с 3:2 в родното първенство. Всички основни футболисти вече са налице за „канарчетата“. Под въпрос остава Омар Косоко, който се очаква всеки момент да бъде продаден. Той има изкушаваща оферта от ОАЕ, а турски отбор също е по петите му. Ако не бъде продаден в близките дни, то се очаква да може да вземе участие срещу португалците.

За Маритимо

Маритимо финишира шести в португалското първенство и така хвана последната квота за Европа. Така след 5 години отново се заъврхана на европейската сцена. При последното си участие през 2012-та дори играха в групите на турнира. В Бургас ще изиграят и своя първи официален мач за новия сезон. В същото време президентът на клуба похвали Ботев. Той обаче изрази увереност, че Маритимо ще се справи с българите и дори обяви, че се надява да спечелят и двата си мача с Ботев. В момента португалците се опитват да си осигурят млад талант от Бенфика. Става дума за Андре Орта, като се водят преговори да бъде взет под наем. Ако това се случи, той има възможност да бъде картотекиран още утре, но е по-вероятно да участва чак на реванша.

Ботев изненада всички с доброто си представяне до момента и се надява това да продължи и сега. Очаква ги и пълен стадион и 12-ти играч за мача. Маритимо ще изиграе своя първи мач за сезона. В контролите не бяха особено убедителни, а като цяло рядко правят резултатни мачове. Ако Ботев запази доброто си представяне от предишните мачове, то ние смятаме, че имат шансове и срещу Маритимо.

Прогноза: 1Х двоен шанс топка

Коефициент: 1.55Коефициент: 1.57Коефициент: 1.57
€100 за Спорт бетфеър промоцияВземете до 110лв ефбет бонусБонус 100лв. бет365 оферта
Типстър Петър Борисов
Петър Борисов
Петър е един от хората, занимаващи се с прогнозите, анализите и ревютата в сайта. Негова заслуга са и голяма част от новините, както и стратегиите и ръководствата.
Коментирай