Петър Борисов

Букмейкъри, които се опариха от украински мач фантом

Букмейкъри, изпатили си от фалшив мач

Извънредното положение по цял свят заради коронавируса спря футбола почти навсякъде. Това обаче породи поводи за измами. Наскоро такава бе обявена с несъществуващ приятелски мач от Украйна. Данните за тази среща са били фалшифицирани, след което продадени на различни букмейкъри, които впоследствие са пуснали пазари за мача и са приемали залози за него.

Става дума за среща между аматьорските тимове на Мелитополская Черешная и Лозоватка. Двубоят уж е завършил с резултат 1:4. Дори някой е предавал фалшива информация за това какво се случва в несъстоялият се мач, за да могат и на живо да се правят залози за него.

Треньорът на Мелитополская определено бе изненадан от случилото се и излезе с официално съобщение по случая. В него казва, че клубът му не играе никакви приятелски мачове по време на извънредното положение и той и играчите му нямат никакво отношение за тази неприятна случка.

По първоначални данни са заложени общо около 100 000 евро на мистериозния двубой. Редица букмейкъри са предлагали залози за мача. По-известните от тях са Bwin, BetFred и 188bet, които също са разбрали едва след това за измамата.

Несъществуващ мач

Впоследствие се разбра, че срещата е трябвало да бъде от приятелски турнир под името „Азов Къп“. Информацията за турнира се е появила във Фейсбук страница, носеща името на ФК Бердянск, който бил един от участниците в състезанието. Допълнителен кръг от фалшивия турнир е трябвало да се изиграе на 27 март, а на 28 март да се проведе финала и мач за трето място. На 29 март обаче страницата във Фейсбук е вече изтрита.

От украинската футболна федерация също излязоха със съобщение по случая. И от там заявяват, че страната е блокирана заради ситуацията с Covid-19 и не са разрешени никакви официални и контролни срещи, а фантомната такава е била „организирана“ единствено с цел измама и печелене на пари от залагания. Федерацията, компаниите за залагане и местните власти работят и ще си съдействат за разкриването на измамния инцидент.

Петър Борисов

Автор Петър Борисов

Петър е един от хората, занимаващи се с прогнозите, анализите и ревютата в сайта. Негова заслуга са и голяма част от новините, както и стратегиите и ръководствата.
Публикувано на 02 април 2020, последна промяна на 03 април 2020
Публикувай мнение

    Все още няма мнения. Бъдете първият добавил!


X