Петър Борисов

България, Украйна и Австрия с дати за подновяване на първенствата

Видяно пъти
Футболът се завръща в още три държави

Още три европейски държави вече обявиха официални дати за подновяване на своите футболни първенства. Става дума за футболните шампионати на България, Украйна и Австрия.

В България министърът на младежта и спорта Красен Кралев издаде заповед, с която се дава разрешение за подновяването на Първа и Втора професионална футболна лига. Датата за това е 5 юни. От 15 май поетапно се позволяват тренировъчните процеси. В периода от 27.05 – 04.06. е позволено да се провеждат и контролни приятелски срещи. Всички мачове ще са без публика и при спазване на противоепидемичните мерки.

Украинската Висша Лига вече е в своя втори етап, където отборите са разделени на две шестици. Шахтьор Донецк е на път отново да спечели титлата, имайки 13 точки аванс на върха. Подновяването на мачовете в Украйна е предвидено да се случи на 30 май.

Мачовете от австрийската Бундеслига също ще се подновят скоро. Срещите ще се играят през три дни, а това трябва да започне от 2 юни. Три дни по-рано на 29 май футболът в Австрия ще се завърне с финала за купата на страната. До него стигнаха отборите на РБ Залцбург и Аустрия Лустенау. В Бундеслигата се очертава да е интересно на върха, където ЛАСК Линц води в класирането и има добра възможност да прекъсне хегемонията на Залцбург.

Петър Борисов

Експерт Петър Борисов

Петър е един от хората, занимаващи се с прогнозите, анализите и ревютата в сайта. Негова заслуга са и голяма част от новините, както и стратегиите и ръководствата.
Публикувано на 15 май 2020
Публикувай мнение

Все още няма мнения. Бъдете първият добавил!