Какво представлява опцията Cash-Out?

Кеш-аут е една сравнително нова опция, предоставена от водещите букмейкърски сайтове, благодарение на която можете да стопирате активните си залози. В някои сайтове ще откриете тази екстра под различни наименования: Cash-Out, Кеш-аут, „Затвори залог„, „Stop Loss„, „Close bet“ и много други. Въпреки това, предназначението й е едно и също – да ограничи Вашите загуби, като навреме се откажете от направените залози, взимайки предложена ви от букмейкърския сайт сума.


Защо да спирате залозите си с Кеш-аут?

Основните причини за използване на Кеш-аут са две:

1. Срещите ви се развиват неуспешно – при този случай спирането на залог ще ви помогне да ограничите своите загуби. Когато виждате, че заложените мачове не се развиват по най-благополучния начин, вие имате шанса да спрете залозите си, взимайки някаква сума, отколкото да изгубите всичко. Това е първата причина, поради която трябва да използвате Кеш-аут. Така ще спасите значима сума от своето салдо и ще може да контролирате по-ефективно своите залози.

2. Когато срещите ви излизат и очаквате само един мач – Сами се досещате за ситуациите, при които сте хванали всичките си срещи, като от голямата печалба ви дели само още един очакван мач. В този случай често се получава така, че именно последната среща да ви провали и да приключи неуспешно. Губите своите залози и сте се разминали на косъм от това да приберете солидна сума пари. Именно тук се намесва Cash-Out опцията и в повечето случаи ще ви посъветваме задължително да я използвате.

Когато извършите спиране на залога при този случай, вие ще вземете сума, която ще бъде малко по-малка от крайната (ако не стопирате залога си), но въпреки това ще сте на добра печалба и няма да треперите в очакване на последния мач, който може да излезе, но може и да ви издъни по най-коварния начин. И все пак, преценката я оставяме на вас, но нашето мнение, е, че в такива случаи трябва да се възползвате и да спрете залога си.


На какви спортни залози може да използвате затварянето на залог?

Обикновено, в различните букмейкърски сайтове има Кеш-аут за повечето спортове и срещи, които се излъчват на живо. Все пак, всичко е относително и си зависи в кой сайт сте се регистрирали и залагате. Спортове като футбол, баскетбол, тенис, волейбол предлагат почти винаги опцията за спиране на залог. И все пак, трябва да знаете, че Кеш-аут се предлага най-вече за водещите първенства и поради тази причина често може да виждате срещи от второ или третодивизионни първенства, за които няма „Cash-Out“ бутон.


Има ли недостатъци при спирането на залога?

използвайте кеш-аут Добрата новина е, че предимствата са повече от недостатъците, но въпреки това има негативи при затварянето на залозите, които няма как да не отбележим. В повечето случаи това са занижените суми, които ви се предлагат от букмейкърите, особено в случаите, когато залозите ви отиват към неуспешни.

Друг негатив е времевият интервал при обновяването на коефициентите (забавянето на бутона при кеш-аута). В случая това се отнася за мачове и срещи, които се излъчват на живо и при тях варират огромни промени в коефициентите. Това се дължи на динамиката на играта и развоя на срещата, а от тук респективно и към предлаганите суми за Кеш-аут. Доста от букмейкърите спират за секунда/две възможността да натиснете бутона за кеш-аут, точно когато сте преценили, че сега е точния момент. Това често може да фрустрира играчите и да направят неправилни или неразумни залози.


Кои букмейкъри за България предоставят възможност „Затвори залог“?

В България вече има редица букмейкъри, които имат лиценз и предлагат страхотна опция за спиране на залог. Въпрос на вкус и лични предпочитания е в кой букмейкър да играете и къде ви допада повече използването на тази екстра.

Списък с букмейкъри, които предлагат опция Cash-Out:

  1. Bet365 – Използват доста добра авторска Кеш-аут опция, която е супер динамична и се предлага за почти всички спортове и срещи. Негатив – за секунди може да не е налична при обновяване на коефициентите. Прочетете нашето експертно мнение за Cash-out опцията от Bet365.
  2. Betfair – Налична и при раздел „Борса“, но също и за класическата секция „Спорт“. Може би една от най-добрите кеш-аут екстри, която бе внедрена за пръв път именно от Betfair. Научете повече за екстрата Кеш-аут от Betfair, с включени инструкции за употреба.
  3. Efbet – Интегрираха опцията за спиране на залог сравнително от скоро. Въпреки това, с времето се наблюдава наличието ѝ при все по-голям брой спортни срещи. Няма забавяния или бъгове, така че си струва да я изпробвате.
  4. Sportingbet – Отново едно добро предложение за затваряне на залог чрез Cash-Out. В сайта на Спортингбет може да се насладите на добре стилизирана и оформена опция, която се зарежда супер динамично и своевременно ви обновява промените при Кеш-аута. Научете повече в нашата публикация за Спиране на залог от Спортингбет.
  5. Bwin – При този букмейкър опцията Кеш аут също е налична и е много удобна за използване. С нея може да контролирате вашите залози на спорт. Системата на Bwin ви показва кои залози няма да могат да бъдат затворени с надпис “Недостъпно за този залог”. Освен това, самата опция за затваряне на залога ви показва в зелено активния бутон, ако сумата е на печалба и в жълт цвят, ако сумата, която ви се предлага е на загуба. Ако към даден момент функцията не е достъпна, от Bwin също ви предупреждават за това чрез специално съобщение. Определено една много добра функция, имплементирана в сайта на bwin.
  6. 1xBet – Тук функцията Кеш-аут също е налична. Тя работи по обикновения начин без да създава затруднения. Сумите, които се предлагат са доста добри, а събитията, на които може да използвате опцията са доста разнообразни. Затворената сума веднага се прехвърля по сметката ви.
  7. Winbet – Ако сте се спрели на тази букмейкърска компания, също може да разчитате на опцията Cash Out. Използва се лесно и е налична за повечето ви залози, особено на големите мачове. Сумите, които се предлагат при затваряне на залог са добри, като се отчитат веднага в сметката ви, след като сте натиснали бутона.


Предоставят ли се бонуси при първо използване на Кеш-Аут?

При някои букмейкъри има предложения за взимане на бонус или връщане на заложена сума, ако използвате за първи път опцията за спиране на залог. Такъв букмейкър е Betfair, който предлага много добри условия за Кеш аут, а освен тях и Bet365 понякога могат да ви изненадат с оферта при използване на функцията Затвори залог!

Добре е да се запознаете с условията за използване на Кеш-аут, когато става въпрос за взимане на бонус или пък връщане на заложена сума. Обикновено не се предлага цялостно възстановяване или пък бонуса е спрямо броя на заложените селекции.


Мога ли да затварям залози с Cash-Out през своя смартфон или таблет?

Когато се въведе за пръв път опцията Кеш-Аут, повечето водещи букмейкърски сайтове нямаха възможност да я интегрират и на мобилните си приложения и версии. С течение на времето тази екстра се наложи като предпочитана и желана от все повече играчи. Това бе и причината от букмейкърите да направят следващата крачка, интегрирайки Кеш-аут функцията, както на мобилната версия на сайтовете си, но също и при своите мобилни апликации.

В интернет все още ще откриете букмейкъри, при които липсва кеш-аут за мобилните устройства, но въпреки това, те може да са авторитетни и качествени. Тук всичко опира до Вашия личен избор и нужди, когато става въпрос за залози онлайн.

Ако имате въпроси или трудност при използването на Cash-out, то не се колебайте да се свържете с екипа на Efirbet.com: support@efirbet.com

Всичко за Cash-Out опцията
Рейтинг 0.0 от мнения