Петър Борисов

Закъсалият Динамо Букурещ се сдоби с нов собственик

Видяно 5 пъти
Закъсалият Динамо Букурещ вече е с нов собственик

Регистрираната в Люксембург испанска компания „Бенел Интернешънъл СА“ купи румънския футболен гранд Динамо Букурещ. Така за първи път в 72-годипната си история клубът ще е под контрола на чуждестранна фирма.

Консорциумът ще се опита да съживи клуба, който изживява тежки времена напоследък. Този сезон Динамо завърши на предпоследното място в крайното класиране и по принцип трябваше да изпадне или поне да играе плейоф за оцеляване в елита. Местната федерация обаче е решила от новия сезон да увеличи бройката на отборите в Първа Лига от 14 на 16 и само това спаси отбора от изпадане. В предходната година Динамо финишира на 9-та позиция. Тимът е на второ място по титли и е бил шампион на Румъния 18 пъти, като има и 13 Купи на страната. Последната му титла обаче е от 2007г.

До този момент бизнесменът Йонуц Негоица бе основен собственик с дял от близо 72%. Вторият основен акционер бяха привържениците на Динамо, които притежаваха 20%. С 8% дял бяха други по-малки и не толкова значителни акционери. Негоица и брат му Роберт придобиха Динамо преди това от хора на известната фамилия Бекали, но и при тях продължи пропадането на отбора.

Петър Борисов

Експерт Петър Борисов

Петър е един от хората, занимаващи се с прогнозите, анализите и ревютата в сайта. Негова заслуга са и голяма част от новините, както и стратегиите и ръководствата.
Публикувано на 14 август 2020
Публикувай мнение

Все още няма мнения. Бъдете първият добавил!