Петър Борисов

Сезонът във Втора Лига на Англия приключи, но и в Първа е под въпрос

Видяно 1 пъти
Английската Първа Лига също е под въпрос

Кризата от Covid-19 засегна сериозно и клубовете от долните нива на английския футбол. Днес отборите от английската Втора Лига, което е четвъртото ниво на футбола в Англия, се разбраха, че сезонът няма да се доиграва. Остава само одобрението на Футболната асоциация.

Договорката е три отбора да се изкачат в горното ниво (Първа Лига), а да няма изпадащи. Първите три отбора в класирането се класират директно, докато плейофи се играят за четвърти отбор, който да се изкачи в по-горния ешелон. Засега плейофите не са отменени. Крю, Суиндън и Плимут са на първите три места в настоящото подреждане. След тях се нареждат Екзитър, Челнтъм, Колчестър и Нортхемптън, които трябва да изиграят плейофи помежду си. Още обаче не е ясно кога и как трябва това да стане.

Същевременно първенството на Първа Лига също е поставено под заплаха. Клубовете там все още не са стигнали до решение за бъдещето на шампионата. След проведена днес среща само шест отбора са изразили готовност да завършат сезона. Тези дни ще има нова среща с обсъждане за бъдещата ситуация.

Повечето отбори от Първа и Втора лига на Англия са сериозно засегнати от кризата и мислят, че поради липсва на средства, е невъзможно да приключат по план настоящия сезон. С липсата и на публика евентуално провеждане на мачове би им донесло единствено загуби. Много от тимовете са и пуснали своите играчи в принудителен отпуск.

Петър Борисов

Експерт Петър Борисов

Петър е един от хората, занимаващи се с прогнозите, анализите и ревютата в сайта. Негова заслуга са и голяма част от новините, както и стратегиите и ръководствата.
Публикувано на 15 май 2020
Публикувай мнение

Все още няма мнения. Бъдете първият добавил!