Петър Борисов

Дузина държави подновяват футбола тази седмица

Видяно 1 пъти
Футболът се завръща в редица държави

Застопоряването на футбола беше факт по целия свят. Вече започва подновяването на първенствата в някои държави. Редица европейски страни също възобновяват своите футболни събития. Тази седмица набъбва списъкът с държави, в които най-великата игра отново ще се провежда. Именно това ще разгледаме в следващите редове.

Още във вторник на футболната карта виждаме нова държава. Това е Полша, а в този ден ще се проведе единствено четвъртфиналната среща от турнира за купата между Легница, който е в по-долната първа дивизия, и добре познатият ни отбор на Легия Варшава. В сряда предстои още едни четвъртфинален двубой от турнира, който противопоставя Стал Миелец от първа дивизия срещу елитния Лех Познан. Полското първенство ще стартира с два мача в петък, а в събота и неделя предстоят по още три срещи от него. Всички двубои ги има в Palms Bet с добри коефициенти и разнообразни селекции за залагане.

След повече от два месеца, този четвъртък от 20:00, ще се проведе мач и от датската Суперлига. Това е отложен двубой между Орхус и Рандерс. В петък започва новият кръг в Дания. В този ден има двубой от Суперлигата между Силкеборг и Нордселанд. Има и една среща от Първа дивизия, която стартира в 19:00 и е между Виборг и Скиве. Мачовете от първата дивизия продължават и в събота и неделя. От Суперлигата през уикенда има само един мач, който е в неделя. В понеделник са цели четири двубоя от кръга и със сигурност те ще се радват на голямо внимание в този ден.

Макар и далеч от атрактивно, първенството на Сирия също се завръща. Това ще стане с един мач в четвъртък, а в петък ще се изиграят и останалите шест мача от кръга.

Петъчният ден поставя начало на завръщането на футбола и в Австрия. Но за тази седмица има само един мач в страната. Това обаче е финал за купата. На пръв поглед той изглежда предрешен. До него стигнаха хегемонът в последните години РБ Залцбург и намиращият се във Втора австрийска лига тим на Аустрия Лустенау. Двубоят е на неутрален терен и с начален час 21:45.

Първенство, което ще предизвика интерес този петък, е и сръбското. В Сърбия започват с три мача от местната Супер Лига в този ден и с един от сръбската Първа Лига. През уикенда продължават мачовете от двете сръбски лиги, а в понеделник Първа Лига слага край на кръга с един последен мач от него.

Уикендът дава старт на футбола и в Хърватия. В събота и неделя има по един мач от турнира за купата. Това са полуфиналните двойки. В събота е срещата Славен Белупо – Локомотив Загреб, а в неделя е тази между Риека и Осиек.

Шампионатът на Израел се подновява в събота с три двубоя от кръга. В понеделник той продължава с още една среща. Тогава има и цял кръг от по-долното ниво на израелския футбол. Цели осем мача от него ще започнат точно 20:00ч.

Литва е друга държава, в която футболните събития ще стартират отново. Срещите от литовската А-Лига започват да се играят от събота. В понеделник също има един мач за край на кръга.

Черна Гора е още една европейска държава, която подновява своя футболен шампионат. В събота от 21:00 ще се изиграят всичките пет мача от кръга в Първа Черногорска Лига. Преди това от 16:00 ще се проведе отложен мач от второто ниво на черногорския футбол.

Цял кръг от Премиер Лигата на Украйна също ни очаква през уикенда. Всичките шест мача от него са насрочени за събота от 17:00. И това първенство е налично при Ефбет с разнообразни предложения и залози за него.

Един мач има и от Индонезия. Той ще се проведе в неделя от 14:30ч.

От седмица на седмица расте бройката на държавите, които подновяват своите футболни първенства. Тази седмица доста от тях ще започнат и определено ще има върху какво да насочим вниманието си през идните дни. Дано всичко върви по план и скоро да можем да се наслаждаваме отново на всякакви футболни и спортни събития от цял свят.

Петър Борисов

Експерт Петър Борисов

Петър е един от хората, занимаващи се с прогнозите, анализите и ревютата в сайта. Негова заслуга са и голяма част от новините, както и стратегиите и ръководствата.
Публикувано на 26 май 2020
Публикувай мнение

Все още няма мнения. Бъдете първият добавил!