Кристиян Кюлюнков

Собствениците на ефбет готови да работят отново с Левски

Видяно 16 пъти
efbet готов да спонсорира Левски

По-малко от четири години след като ЦСКА беше обявен в несъстоятелност, сценарият сякаш се повтаря с Левски. Има ли изход за сините? Каква оферта отправи ефбет към отбора и в състояние ли е тя да спаси клуба от фалит?

Вход в сайта на efbet


Боян Найденов и Цветомир Найденов в готовност да спонсорират столичния гранд

Футболен клуб Левски (София) има забавени плащания към НАП на стойност около 5 млн. лева. Дружеството има договор за разсрочване на плащането в рамките на 34 месеца, но при пропускането само на една вноска, цялата сума автоматично става изискуема. Отделно клубът има сериозни задължения към частни кредитори. Ако отборът бъде обявен в несъстоятелност, той ще загуби лиценза си и няма да има право на участие в професионалните групи на българското първенство. От там нататък евентуалните варианта са два: тръгване от най-ниското аматьорско ниво в родния футбол (както постъпи ЦСКА 1948) или взимане на чужд лиценз (случая с ЦСКА-София). Дали обаче ще се стигне до там или Левски все още има полезни ходове?

Цветомир и Боян Найденови

Вариант, който може значително да облекчи ситуацията, предложи на клуба най-големият онлайн букмейкър у нас. Собствениците на платформата ефбет направиха оферта за спонсорство на ФК Левски. Футболните фенове помнят, че компанията и преди е финансирала отбора от „Герена“. До преди около година на фланелките на „сините“ беше изписано именно efbet. Този път обаче предложението е доста по-щедро. Хазартната компания е готова да финансира тима с 8.5 млн. годишно, което е с около 7 пъти повече от предходния договор между двете страни, който е бил на стойност 1.2 млн. за година. Собствениците на ефбет Боян Найденов и Цветомир Найденов – Цеките обаче поставят и условие за съвместната си работа с 26-кратните шампиони. Офертата е активна само ако бъде сменена собствеността на клуба. Тоест, настоящият собственик Георги Попов, който е близък до бизнесмена Васил Божков, и който заедно с него се намира в Дубай, да не е в ръководството на „Левски“.


Поредното доказателство за сериозността на проекта efbet

В момента именно компанията на Боян и Цветомир Найденови е най-големият частен спонсор в българския футбол и в българския спорт като цяло. Тя отделя от печалбата си 25 млн. лева, които инвестира в над 150 различни отбора от родния футбол, баскетбол, волейбол, футзал и др. Подкрепя финансово и няколко федерации: баскетболната, волейболната, боксовата, както и Българския футболен съюз (според договора с него елитното ни първенство се нарича efbet Лига). Цеките са известни и с това, че сред тимовете, които финансират, има много аматьорски и младежки отбори.

Собствениците на ефбет са убедени, че за да има по-качествен футбол у нас, е нужно развитие на цялото първенство. Това е и причината те да инвестират в него по този мащабен начин. Двамата са част и от Общото събрание на сдружението на феновете, което ръководи ЦСКА 1948. Там те успяват да приложат своите идеи за инвестиране в български таланти и развитие на младежките школи.

А защо братя Найденови, които не крият пристрастията си към армейския клуб, желаят да спасят „Левски“? „Никой няма интерес от срива на един от най-силните български отбори“, смятат Цеките. „Висока класа на родното първенство може да има само когато има силна конкуренция и равностойни противници“, убедени са те.

Кристиян Кюлюнков

Експерт Кристиян Кюлюнков

Крис е част от екипа на efirbet.com и се занимава активно със създаването и публикуването на прогнози, ревюта, статии и други материали. Автор е на част от професионално изготвените ръководства, стратегии и анализи в сайта.
Публикувано на 11 март 2020
Публикувай коментар

Все още няма мнения. Бъдете първият добавил!