Ели Мартинова

Кои Спортни Отбори са спонсорирани от Efbet?

Видяно 338 пъти
Ефбет спонорства

Със сигурност много от вас знаят, че хазартният бизнес е един от основните спонсори на спорта в световен мащаб. Българските букмейкъри не правят изключение, като големите компании подкрепят редица професионални, полу-професионални и местни отбори. В следващите редове ще обърнем внимание на това какви спонсорски програми развива Ефбет спорт – първият лицензиран онлайн букмейкър в България.


Ефбет Лига

Ефбет Лига Лого

Разбира се, няма как да не започнем с efbet Лига. Това е най-елитното футболно първенство у нас, което до 2016 г. бе познато като „А“ Професионална футболна група. През същата година Българския Футболен Съюз подписа договорни отношения с компанията, която е собственик на Ефбет, а през 2019 г. името на турнира бе променено на efbet Лига. Всъщност, логото на букмейкъра отдавна присъстваше по стадионите по време на мачовете от висшия български футбол, защото компанията от години спонсорира редица отбори в турнира. Преименуването на първенството донесе добри новини за любителите на спортните прогнози, които се радват на различни бонуси от Efbet, посветени специално на срещите от професионалната лига.

На кои футболни отбори е спонсор Ефбет?

Освен самото първенство, през годините букмейкърът е подкрепя и редица футболни отбори. Сред тях са:

 • ФК Арда
 • ФК Струмска Слава
 • ФК Верея
 • ПФК Левски
 • ПФК Лудогорец
 • ПФК ЦСКА 1948
 • ПФК Септември
 • ФК Локомотив (София)
 • ПФК Локомотив Пловдив
 • ФК Витоша (Бистрица)
 • ПФК Берое
 • ПФК Беласица

Ефбет Волейболни спонсорства

Може ми някои от вас не знаят, но компанията за залагания е сред основните спонсори на българския национален отбор по волейбол. В края на 2019 г. пък стана ясно, че има сериозна вероятност букмейкърът да даде финансово рамо на едни от водещите волейболни отбори в българското волейболно първенство. Става въпрос за клубовете ЦСКА и Славия.

Желанието на бранда да увеличи влиянието си във волейболните среди не е изненада, предвид факта, че това е един от любимите спортове на българските зрители.


Подкрепа на Баскетболни Отбори

Списъкът с дисциплини, където Efbet оказва финансова подкрепа, не свършва дотук. Компанията оказва финансова подкрепа на българската баскетболна лига, но значението ѝ не се изчерпва с това. През годините брандът е спонсорирал различни приятелски срещи и турнири от полу-професионалния баскетбол, както и състезания за младежи. В близкото минало логото на бранда грееше върху екипите на БК Левски, Бк Берое и БК Балкан.


Efbet и Българския Бокс

Боксова Лига Ефбет

Друга важна заслуга на най-големия български портал за залози е, че от няколко години оказва сериозна подкрепа за развитието на бокса в страната ни.

Най-престижното първенство в тази дисциплина дори носи името на букмейкъра – Национална Боксова Лига Efbet. Освен самите мачове от турнира, компанията спонсорира и различни съпътстващи събития от света на бокса, както и някои кампании за набиране на средства.


Индивидуална подкрепа на спортисти

Индивидуалните спортове също не убягват от вниманието на Ефбет, като компанията подкрепя редица реализирани спортисти, както и млади надежди от света на футбола, тениса, бокса, борбата, вдигането на тежести и пр.


Спортни събития

Компанията има сериозно присъствие в спортното пространство у нас и поради факта, че редовно участва в организацията на мащабни спортни събития. През 2017 г., например, букмейкърът стана основна причина в София да се съберат едни от най-големите имена в света на снукъра.

От особено значение е, че компанията дава сериозно финансово рамо на спортни и младежки инициативи на местно ниво. Фактът, че брандът е отворен към реализацията на различни проекти, помага за просперирането на спорта и младежките събития в малките населени места на страната.


Какво е значението на Ефбет за българския спорт?

В последно време, особено след като Първа професионална футболна лига бе преименувана, Efbet е обект на редица критики от страна на скептици или на лица, които се притесняват от прекомерното влияние на букмейкъра в света на спорта.

Според нас обаче подобни спонсорства са полезна практика. Съвсем не е случаен фактът, че букмейкърските компании в света развиват партньорски и дори дарителски кампании, подпомагащи индивидуални спортисти, цели отбори и клубове. В крайна сметка, спортът и букмейкърите на практика са взаимно свързани. Добрата новина е, че Ефбет не забравят да споделят успеха си, като насърчават развитието на българския спорт.

Посетете Efbet

Играенето на казино игри и спортните залози онлайн не са само за забавление. Те водят до потенциален риск от зависимост. Играйте разумно и отговорно като вземете мерки за предотвратяване на рисковете. Повече информация в сайта на НАП и Efbet отговорна игра

Ели Мартинова
Експерт залози
Сертифициран Експерт
Ели Мартинова
Ели се занимава с писане, оформяне и публикуване на ревюта на български, английски и немски. Има опит в журналистиката и любимото ѝ занимание е писането. Има голям опит в работата с букмейкъри.
Коментирай