Евро 2016 настъпва с пълна сила

Много малко остана до началото на ЕВРО 2016, което ще се проведе във Франция. 10 стадиона в 10 града ще са арени на много сблъсъци и битки. Европейското първенство на УЕФА е най-оспорваният турнир за държавите от Стария континент. Може би след Световното първенство, Европейското е и най-интересно, оспорвано и завладяващо почитателите не само в Европа, а и по света. Времето за подготовки и приготовления на 24 отбора в турнира свърши и сега дойде моментът на истината, на мачовете, за да видим на 10 юли, кой ще е най-заслужилият тим, грабнал отличието Европейски шампион.

Сега е времето за размисли и анализи преди турнира и точно затова екипът ни подготви тази статия за всички свои почитатели. Безспорно фаворитите на Евро 2016 не са един или два, а това вещае страхотни сблъсъци. Добре е да започнем с отбора на домакините. Франция има наглед лесна задача в групите. Ще се изправи срещу Румъния, Албания и Швейцария и едва ли ще допусне изненада. “Петлите” имат две европейски титли и ще са в преследване на трета на домашната сцена. Освен всичко те разполагат и с много добри изпълнители, които могат да спечелят така желаната титла. Друг основен фаворит е Англия, която напоследък показа доста добри игри в контролите. Англичаните не са се представяли силно на голям форум от доста време и Евро 2016 е една много добра възможност. Дали, обаче Рой Ходжсън ще успее да изведе отбора си до успех, само времето би ни показало. Германия също е сред фаворитите на турнира. След спечеленото Световно през 2014 в Бразилия, тимът на Йоаким Льов ще се бори и за Европейската корона, но пътя на бундестима няма да е никак лек. Испания разполага, както винаги с много добър състав, но евентуален успех на това Европейско ще е по-труден от всякога. Макар да е силна, Испания изглежда изтощена, за разлика от други отбори, които желаят европейския трон много по-силно. Италия е може би най-отписваната футболна сила, от ранга на големите. Италианците, обаче много умело могат да играят ролята на “умряла лисица” и когато никой не очаква, да се промъкнат напред в турнира.

Внимание заслужават и други тимове, като Белгия и Португалия. Португалците си имат Кристиано Роналдо, но едва ли само с него нещата ще се получат. Все пак не отписваме едно добро представяне за Португалия. Белгия, от своя страна, разполага с много добре обигран състав и несъмнено може да спечели срещу всеки. Жалко за тях, че загубиха капитана си Венсан Компани за Европейското, но въпреки това те си остават отбора, от който може да се очакват изненади. Хърватия също е такъв тим. “Шахматистите” също могат да са приятната изненада на турнира, но едва ли силите им ще достигнат за титла.

Разбира се, има още доста участници на Евро 2016, но те едва ли ще успеят да получат признанието – Европейски шампион по футбол. Никой не е за отписване, понеже щом е на финалите, значи си е заслужил мястото по един или друг начин. Но големите са си големи, затова че те винаги се борят за титлата. Нека спрем до тук с размислите и да изчакаме началото на Евро 2016. Защото каквото и да си мислим, истината ще се покаже на терена. Очакват ни страхотни емоции, много приятни мигове и да се надяваме големи мачове, а нашият екип ще направи всичко възможно, за да сте в течение на най-интересното от Евро 2016!

Евро 2016 настъпва с пълна сила
Рейтинг 5.0 от 1 мнения

Вашето ревю

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *