Петър Борисов

Златан Ибрахимович взе решение за следващия сезон

Видяно 25 пъти
Златан Ибрахимович реши къде ще играе през следващия сезон

Шведският нападател на Милан Златан Ибрахимович реши да остане в клуба и през следващия сезон. 38-годишният таран доста време се чудеше дали да продължи да е част от „росонерите“. В последно време се появиха признаци, че това може би ще случи и новият му договор предстои да стане факт.

В близките дни двете страни ще доуточнят условията по контракта. Освен твърдото заплащане, шведът ще получава и различни бонуси, които ще зависят от неговото представяне, изиграните мачове и изявите на Милан в Серия А и Лига Европа.

Този сезон Златан се оказа от ключово значение за своя отбор. Той отбеляза 9 гола и направи 5 асистенции в изиграните от него 17 мача. След подновяването на първенството, Милан е в най-добрата си форма от началото на кампанията и няма загуба вече 12 поредни двубоя. Това помогна на тима да се изкачи на шестото място, с което си осигури участие в Лига Европа за следващия сезон.

Наскоро треньорът Стефано Пиоли, чието бъдеще също беше неясно, получи нов договор и ще продължи да води „росонерите“. Двамата с Ибрахимович се разбират добре, което също е оказало роля върху решението на нападателя.

Типстър Петър Борисов
Петър Борисов
Петър е един от хората, занимаващи се с прогнозите, анализите и ревютата в сайта. Негова заслуга са и голяма част от новините, както и стратегиите и ръководствата.
Коментирай