Efirbet

Николай Тодоров за Efirbet: Пандемията и синът ми ме направиха по-добър футболист

Видяно 26 пъти
Николай Тодоров

Нападателят на шотландския Инвърнес Николай Тодоров се представя отлично в предсезонната подговотка и вкарва във всяка една от контролите на тима. 24-годишният футболист наскоро стана баща и се опитва да съчетава професията с личните задължения при отглеждането на малкия Александър. Юношата на ФК Плевен говори пред Efirbet за футбола, бащинството и целите пред себе си.

Николай, в контролите преди началото на сезона бележиш във всеки двубой. На какво се дължи отличната ти форма?

– Вложих много усилия, за да се подобря в различните аспекти. Докато траеше пандемията и сериозните мерки, тренирах много вкъщи, в парковете и дори в планини. Сега се чувствам много добре и се наслаждавам на всичко.

 

Скоро стана баща. Това мотивира ли те допълнително и как ти се отразява бащинството?

– Разбира се, че ме мотивира. Искам Александър да е горд с мен, когато порасне. Мисля, че има много позитивен ефект върху мен.

 

През изминалия сезон бяхте на прага на промоция за елита. Даже трябваше да влезете в Премиершип, но в крайна сметка това не се случи. Защо се разви така ситуацията?

– Бяхме набрали скорост и заемахме второто място. Аз пробих в стартовия състав и се наложих, но тогава се появи коронавирусът и всичко спря. Отмениха мачовете и взеха решение промоция да печелят само първите отбори в класирането. Това беше тежък финансов удар за много отбори, защото бонусите да влезеш в елита са доста големи, но появата на COVID-19 нямаше как да се предвиди. Все пак здравето на хората е на първо място.

Направихме добра подготовка, аз съм сред най-добрите на физическите тестове, а и имаме добър отбор. Ще се борим да влезем пак в елита. Има доста различни правила сега – пътуваме сами в колитве за тренировка и направо в тренировъчен екип. На влизане в базата ни правят тестове, попълват се документи. Мисля, че клубът се справя много добре с правилата и организацията.

 

Минал си през почти всички юношески гарнитури на националния ни отбор, а имаш мачове и за младежкия отбор. Очакваш ли скоро повиквателна и за мъжкия ни тим, ако продължиш така? И някой свързвал ли се е с теб по тази тема?

– Горд съм, че съм представял България и се стремя да се подобрявам. Надявам се един ден да получа повиквателна. Дотогава съм концентриран върху клубния си отбор и ще се старая да вкарам още много голове. Миналата година имаше разговори за повиквателна за националния отбор, но не се стигна до такава. Важното е да съм здрав, да работя здраво и едни ден повиквателната ще дойде.

 

Как се справяш с бащинството и футбола едновременно? Сменяш ли памперси след тренировка?

– Справям се доста добре, според мен. Жена ми върши главно нещата и ме оставя да почивам през нощта, защото знае колко е важно да съм професионалист и какво значи това за мен. Понякога се ядосва, че отделям много време за тренировки, фитнес и възстановяване, но във всеки друг момент съм до нея и Александър и съм отдаден на тях изцяло. стараем се да намерим баланс.

Експерт Efirbet

Публикувано на 06 октомври 2020, последна промяна на 09 март 2021
Публикувай коментар

Все още няма мнения. Бъдете първият добавил!