Iceland Hungary 18 06 2016

„Стад Велодром” ще е арената, която ще приеме втората среща за Исландия и Унгария от група F на Евро 2016. Началото ще бъде дадено в 19:00 ч. наше време, а двата тима ще се изправят един срещу друг в търсене на още точки в групата. Другите два състава, допълващи групата са Австрия и Португалия.

Исландия започна с равенство срещу фаворита в групата Португалия. Исландците заслужиха точката с много битка и себераздаване по терена. Сега имат наглед по-леката задача да се справят с тима на Унгария. Хубавото за двамата наставници на Исландия Лагербак и Халгримсон е, че нямат проблеми в състава и отново ще разчитат на най-добрите си изпълнители. Гилфи Сигурдсон отново ще е играчът с ролята на плеймейкър и ще се опита да захранва съотборниците си в нападение с добри пасове. Голмайсторът от първата среща Биркир Бярнасон по всяка вероятност ще намери място в титулярния състав. Мачът е много важен за амбициите на Исландия, а задачата им е далеч по-лека от първата среща.

Унгария не бе стъпвала на голям футболен форум цели 30 години, но се завърна на Евро 2016 и го направи с победа над Австрия в първия си мач. Унгарците показаха, че не са аутсайдери в група F, както повечето смятаха. Наставникът на отбора Бернд Сторк няма да може да разчита на полузащитника на полския Лех Познан Гергьо Ловренцис, а защитникът Атила Фиола е под въпрос. Други проблеми няма. Салай и Щибер отбелязаха головете за победата над Австрия и заедно с Джуджак и Немет, отново ще са основната заплаха за защитата на Исландия. Унгария е в много добра позиция да атакува класиране напред и ще се бори за нещо в този мач.

Двата тима са изиграли 10 мача, в които унгарците имат преднина със 7 спечелени победи срещу 3 за Исландия. Също така, Унгария е в серия от 5 поредни победи срещу своя съперник, като за последно те се срещнаха в приятелски мач през 2011 г., когато Унгария разгроми Исландия с 4-0. Унгария изненада австрийците и със сигурност няма да бъдат подценени от Исландия, които от своя страна извоюваха реми с Португалия и са готови да печелят още точки. Унгарците са наясно, че дори точката в този мач може да им бъде достатъчна за класиране напред и ще е много по-добре от загуба, а Исландия може да се надява на същото. Двата тима нямат равенство досега в мачовете помежду им и сега е удобен момент да запишат първо такова.

Прогноза Х

Актуални бонуси за този мач:

Автор Мария Костадинова

Мария е един от авторите на статии, новини и ревюта в Efirbet.com. Работата ѝ, освен писане, включва още и оформяне на материалите в сайта, за да достигнат до вас в напълно завършен вид.
Публикувано на 17 юни 2016, последна промяна на 23 август 2016

Вашето ревю

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *