Петър Борисов

Италия не трябва да изпуска победата срещу Албания

Видяно 3 пъти

световното по футбол 2018

Мачовете в петък вечер продължават с Италия – Албания. Началният час и на този двубой е 21:45.

Ситуацията за Италия

Италия дели първата позиция с равни точки с Испания, но по-лоша голова разлика. Италианците спечелиха и трите си гостувания до момента над отборите на Израел, Македония и Лихтенщайн. В единственото си домакинство до момента приеха Испания и завършиха наравно 1:1. През ноември играха и приятелски мач с Германия, който също завърши наравно, но 0:0. В този мач не бива да допускат издънка срещу своя по-слаб опонент и не трябва да има подценяване на ситуацията.

Нападателното дуо Чиро Имобиле и Андреа Белоти се представя доста добре в клубните си отбори и се очаква да поведат атаката на Италия и да запишат по някой друг гол. Те вече отбелязаха 7 гола в досегашните мачове на италианците в групата.

Ситуацията при Албания

Албания е на четвъртото място с 6 точки до момента. Те започнаха добре кампанията с 2 победи. Първо стартираха с 2:1 над Македония, а след това спечелиха и навън с 2:0 срещу Лихтенщайн. После обаче регистрираха две домакински загуби. И докато първата от Испания с 0:2 не е толкова разочароваща, то следващата се оказа още по-тежка. В нея албанците допуснаха поражение с 0:3 от Израел. Така задачата им сега изглежда още по-сложна и вероятността от ново поражение е огромна.

Италия не бива да подценява своя съперник. Домакините трябва и да вкарват, тъй като накрая головата разлика може да се окаже от значение за класирането. На изминалото европейско Албания се представи достойно и трудно допускаше попадения. По-лошото обаче е, че определено изпитват затруднения във фаза атака и много трудно биха могли да пробият стабилната отбрана на италианците. Не очакваме да се получи много резултатен двубой, но Италия трябва да вземе този мач и да запази мрежата си суха.

Прогноза: 1, Италия да спечели на нула

Типстър Петър Борисов
Петър Борисов
Петър е един от хората, занимаващи се с прогнозите, анализите и ревютата в сайта. Негова заслуга са и голяма част от новините, както и стратегиите и ръководствата.
Коментирай