Мария Костадинова

Видове коефициенти в Betfair

Видяно 71 пъти
видове коефициенти в Betfair

Ако искате да разберете каква сума ще спечелите от вашите онлайн залози, то първо трябва да се запознаете с коефициентите. Според техните стойности можете да пресметнете каква ще бъде вашата печалба. В сайта на Betfair съществуват два вида коефициенти: десетични (европейски) и дробни (британски).
В следващите редове ще ги разгледаме детайлно, за да се запознаете с тяхното предназначение, като по този начин ще изчислите евентуалните печалби.

В началото ще ви покажем, откъде се променят коефициентите в Betfair, а след това ще ви информираме какво представляват самите те. Разбира се, ще посочим и примери за това как се пресмятат печалбите, за да ви улесним, когато залагате в онлайн платформата на букмейкъра.

Посетете Betfair


Откъде се променя изгледът на коефициентите в Betfair?

промяна на вида коефициенти
Изглед от сайта на Betfair и смяна на вида коефициенти в него
  • На първо време влезте в Betfair със своите потребителско име и парола;
  • Отидете в долната част на сайта (виж снимката), където ще видите опцията „Преглед на коефициентите като”;
  • Кликнете върху падащото меню, за да изберете десетични или дробни коефициенти;
  • С избирането на вида коефициенти те ще се променят незабавно на екрана ви;

Какво е важно да знаете за двата вида коефициенти?

  • Десетични коефициенти (европейски) – това е най-предпочитания вид коефициенти за залагане от играчите на стария континент. За да разберете каква ще бъде печалбата ви от направен залог, е необходимо да умножите коефициентите по сумата, която сте заложили. Примерно ако имате коефициент 2.50 и заложите 1 лев ще получите печалба от 2.50 лева. За да направите сметката умножете вашия залог по коефициента. При положение, че сте заложили на повече събития умножете всичките коефициенти и полученото число умножете по сумата, която искате да заложите за селекциите. Крайният резултат ще бъде печалбата, която може да придобиете от залога ви.
  • Дробни коефициенти (британски) – те се сред най-простите видове коефициенти. За да разберете каква ще бъде печалбата погледнете числителят, а знаменателят сочи сумата, която сте заложили. Иначе казано, ако имаме коефициент 1/1, печалбата е равна на заложената от играча сума, като по този начин удвоявате средствата си. Друг пример е ако имаме залог от 100 лева при стойност на коефициента 3/5, то сметката се извършва така: 100 х 3:5 = 60 лева печалба.

Какво е нашето мнение за коефициентите в Betfair?

Букмейкърът се е постарал да предложи двата най-известни вида коефициенти, макар че се забелязва отсъствието на третия популярен вид, а именно американските коефициенти. Това обаче далеч не е някакъв сериозен проблем, който да обърка сметките ви по време на игра. Общо взето предоставените видове коефициенти са лесни за пресмятане на печалбите ви.

Експерт залози Мария Костадинова
Мария Костадинова
Мария е един от авторите на статии, новини и ревюта в Efirbet.com. Работата ѝ, освен писане, включва още и оформяне на материалите в сайта, за да достигнат до вас в напълно завършен вид.
Коментирай