10LV Inbet
Efirbet

Кои са собствениците, които са създали Bet365?

Видяно 448 пъти
основателите на бет365

Въведение

Бет365 е една от водещите платформи за залагания в света. Към момента букмейкърът е предпочитано място за хазартни забавления в почти 200 страни. Компанията има над 19 млн. клиенти по цял свят и оперира с 25 различни парични единици. Фирмата има над 3 000 служители, а през 2015 г. активите ѝ са оценени на обща стойност, надвишаваща 15 млрд. британски паунда. Просперитетът на компанията е неоспорим и продължава да расте. Нека обаче разгледаме кои са ключовите фигури, отговорни за създаването и развитието на бранда.


Питър Коутс – беднякът-милионер на британския футбол

Основателят на компанията Bet365 – Питър Коутс

Историята на Бет365 започва много преди официалното основаване на бранда през 2000 г., когато компанията навлиза в сферата на онлайн залаганията. Успехът на букмейкъра се корени в усилията на една от емблематичните фигури за британския футбол фигури – Питър Коутс. Той е роден на 13 януари 1938 г. на територията на Обединеното кралство и е най-малкото от 14 деца в семейството на миньор и домакиня.

Като младеж Коутс проявява интерес към професионалния футбол, но талантът му в тази сфера не достига. На 14-годишна възраст напуска училище, за да започне работа и да помогне в издръжката на семейството си. Навлиза в ресторантьорския бранш и се издига до мениджърска позиция в една от известните по това време вериги във Великобритания. По-късно основава собствена кетъринг фирма, която обслужва футболните стадиони на Острова. Любовта му към спортовете му помага да навлезе и в сферата на спортните залагания. През 1974 г. Коутс разкрива няколко наземни пункта за игра. Те имат сериозен успех и са първата стъпка към разработване на цяла букмейкърска верига с името Provincial Racing. До 2000 г. обектите от бранда са 59 на брой в цялата страна. Именно те застават в основата на Бет365.

Историята на Питър Коутс е вдъхновяваща и достойна за уважение. Произлязъл от бедно британско семейство, благодарение на своята предприемчивост, той успява да влезе в списъка с водещите европейски и световни бизнесмени. Към 2014 г. състоянието му е оценено на над 840 млн. евро. Към днешна дата той притежава футболния клуб Stoke City и е председател в борда на директорите на Бет365. Включен е в класацията на най-богатите и влиятелни бизнесмени от сферата на британския футбол.


Денис Коутс – кралицата на хазарта

Дъщерята на Питър Коутс – Денис Коутс, генерален директор на Бет365

Световният успех за семейство Коутс в хазартния бранш идва, благодарение на дъщерята на Питър Коутс – Денис. Тя е родена на 26 септември 1976 г. и е най-голямото дете в семейството. Завършва икономически науки в Университета в Шефилд. По време на следването си работи в семейната компания, където отблизо се запознава с принципите на хазартните забавления. По-късно в ръцете ѝ са поверени няколко магазина. След като доказва своя бизнес усет, през 1995 г. сяда на мениджърския стол в компанията.

През 2000 г. тя използва букмейкърския бизнес на баща си като гаранция и тегли банков заем в размер на 15 млн. паунда. С помощта на тези средства Коутс разработва платформа за онлайн залагания, чиято дейност стартира през 2001 г. Бет365 има такъв успех, че през 2005 г. семейство Коутс продава бизнеса си с наземни казина, а част от парите отиват за погасяване на заема, който Денис Коутс тегли през 2000 г.

Повече от 15 години след основаването си Бет365 е една от най-предпочитаните платформи за залагания на света. Успехът на бранда печели на Денис Коутс прозвището „кралицата на хазарта“. В момента състоянието ѝ е четири пъти по-голямо от това на баща ѝ и през 2017 г. е оценено на над 3,5 млрд. евро. Тя е генерален директор на компанията и я управлява, с помощта на брат си, Джон Коутс, който е изпълнителен директор на фирмата. Тя е обявена за най-високоплатения мениджър във Великобритания, след като за 2016 г. е получила заплащане в размер на 217 млн. паунда.

Брандът Бет365 е резултат от дългогодишния опит и постоянство на семейство Коутс. Далновидните бизнес решения превръщат малките пунктове за залагане в световна хазартна империя. Заедно с това, семейство Коутс демонстрира и съпричастност към засегнатите от тази индустрия, развивайки отговорна социална политика. Те са спонсори и основатели на различни дарителски кампании и развиват програми за борба с хазартната зависимост.

Играенето на казино игри и спортните залози онлайн не са само за забавление. Те водят до потенциален риск от зависимост. Играйте разумно и отговорно като вземете мерки за предотвратяване на рисковете. Повече информация в сайта на НАП и Bet365 отговорна игра

Експерт Efirbet
Efirbet
Efirbet е вашият сайт за най-добрите съвети за спортни залагания, ревюта на букмейкъри и онлайн казина.
Коментирай