Петър Борисов

Коронавирус в Украйна доведе до първи отложен мач заради заразата

Коронавирус отлага мач в Украйна

Днес се поднови украинското футболно първенство. Но още преди да започне първия кръг след подновяването, бяха открити футболисти с коронавирус. Това доведе до отлагането на планираната за утре 31.05. среща от кръга между Карпати и Мариупол.

От Карпати потвърдиха за случаи на заразени играчи и персонала на клуба, но засега не се разкриват имена и повече подробности. Знае се само, че заразените на този етап не проявяват симптоми и са поставени под самоизолация. При евентуално разрастване на случаите провеждането на шампионата ще бъде поставено под въпрос, макар засега да не се е планувало евентуално ново прекратяване. Футболът в Украйна бе спрян след 16 март заради пандемията.

На Карпати не му върви този сезон. Отборът е последен в класирането и се намира на пет точки от спасителния бряг. За изиграните дотук 23 кръга е постигнал едва две победи.

Петър Борисов

Автор Петър Борисов

Петър е един от хората, занимаващи се с прогнозите, анализите и ревютата в сайта. Негова заслуга са и голяма част от новините, както и стратегиите и ръководствата.
Публикувано на 30 май 2020
Публикувай мнение

    Все още няма мнения. Бъдете първият добавил!


X