Шотландското първенство приключи: Селтик отново е шампион

Край на сезона в Шотландия

Някои държави обявяват дати за подновяване на футболните си първенства, но не липсват и такива, които решават да прекратят преждевременно шампионата си. Шотландия също обяви, че сезонът ще бъде прекратен. Решението бе взето единодушно и подкрепено от всички тимове в елита. Иначе трябваше да се изиграят още осем кръга до края.

Крайното класиране определя Селтик отново за шампион. Отборът подпечата своята девета поредна титла и общо 51-ва в неговата история. Съперникт Рейнджърс остава втори и с 13 точки по-малко. На дъното на класирането финишира Хартс, което праща тима в по-долния ешелон. Неговото място ще заеме Дънди Юнайтед, който имаше комфортен аванс от 14 точки на върха в шотландския Чемпиъншип.

Футболният сезон обаче все още не е изцяло приключил. Турнирът за Купата на Шотландия не е прекратен и има надежди поне той да се доиграе. В момента надпреварата е на полуфинален етап, който противопоставя двойките Селтик – Абърдийн и Хартс – Хибърниън. Тепърва ще се обсъждат варианти и дати за изиграването на тези мачове и финала.

Петър Борисов

Автор Петър Борисов

Петър е един от хората, занимаващи се с прогнозите, анализите и ревютата в сайта. Негова заслуга са и голяма част от новините, както и стратегиите и ръководствата.
Публикувано на 18 май 2020
Публикувай мнение

    Все още няма мнения. Бъдете първият добавил!


X