Европейският шампион не би трябвало да сбърка срещу Латвия

road to world cup
Друг мач от петъчните квалификации е Латвия – Португалия. Той също ще започне в 21:45ч.

Представянето на Латвия

Латвия се намира на предпоследното пето място в своята група. Те започнаха с победа 1:0 при гостуването на аутсайдера Андора. След това обаче започнаха пораженията. Загубиха дори домакинството си на Фарьорските острови с 0:2. В момента са в негативна поредица от 5 поредни загуби. През март бе последният им мач, в който бяха разгромени в контрола с 5:0 от Грузия. Тези факти не говорят никак добре за латвийците и не се вижда как могат да се противопоставят сега на европейския шампион.

Представянето на Португалия

Европейският първенец от миналото лято започна със загуба настоящите квалификации. Това се случи при визитата на Швейцария в първия мач. Така сега изостават с 3 точки от тях и заемат второто място. След тази загуба обаче португалците намериха себе си и записаха 4 поредни победи в групата. В тях отбелязаха цели 19 гола. Само преди броени дни изиграха и контрола с Кипър, която спечелиха категорично с 4:0. Сега трябва да преследват пореден успех, тъй като продължават да изостават от челната позиция, заемана от Швейцария.

Двата отбора вече изиграха един мач помежду си в групата. Това се случи през ноември, когато Португалия спечели като домакин с 4:1. В исторически план са се срещали 5 пъти досега, като и петте пъти португалците бяха победители в мача. Формата и ситуацията в отборите към момента вещае нов успех за гостите в този мач и те едва ли ще изпуснат победата.

Прогноза: 2, над 2.5 гола, победа с хендикап за Португалия

Европейският шампион не би трябвало да сбърка срещу Латвия
Рейтинг 0.0 от мнения

Вашето ревю

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *