Петър Борисов

Хърватинът Нико Ковач ще поеме Монако

Видяно 22 пъти
Монако назначава за треньор Нико Ковач

Монако ще има нов наставник и това ще е Нико Ковач. Всеки момент от клуба се очаква официално да потвърдят назначаването му. Досегашният наставник Роберт Морено вече е освободен от поста.

Хърватинът за последно водеше Байерн Мюнхен, откъдето бе уволнен в края на миналата година. С „баварците“ той спечели титлата, суперкупата и купата на Германия. Преди това направи впечатление с тима на Айнтрахт Франкфурт, с който също завоюва трофея за Купата на Германия. Първото му треньорско предизвикателство бе националния отбор на Хърватия, който води в период от 2013 до 2015-та година, преди контрактът му да бъде прекратен.

В последните два сезона Монако не бе на висота. През изминалия сезон се представи по-добре от предходния, но отново остана извън челните места. Така от ръководството взеха решение да търсят положителна промяна, назначавайки Ковач, който имаше и добри периоди в своята на този етап кратка треньорска кариера.

Петър Борисов

Експерт Петър Борисов

Петър е един от хората, занимаващи се с прогнозите, анализите и ревютата в сайта. Негова заслуга са и голяма част от новините, както и стратегиите и ръководствата.
Публикувано на 18 юли 2020
Публикувай мнение

Все още няма мнения. Бъдете първият добавил!