Бонус
без депозит
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
Бонус
без депозит
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
Efirbet

Невяна Владинова пред Efirbet: Европа остана впечатлена от нашите гимнастички

Видяно 573 пъти
Невяна Владинова
Снимка: Lap.bg

Невяна Владинова е една от иконите на художествената ни гимнастика. Когато играеше, изпитвахме голямо удоволствие да гледаме нейните артистични изпълнения на килима, а сега като вицепрезидент на федерацията и международен съдия тя продължава да бъде отдадена на любимия си спорт.

В интервю за Efirbet.com Невяна Владинова коментира великолепното представяне на нежните ни грации на Европейското първенство в Израел, на което за пореден път показахме, че сме световна сила в този атрактивен спорт.


Невяна, каква е оценката Ви за представянето на нашите грации в Тел Авив и отговаря ли на Вашите очаквания?

Много силно Европейско първенство за България. Резултатите и медалите го показват. Не хвърчим в облаците, разбира се и знаем, че имаме още много работа, както и че можеше и още на това състезание. Важното е, че всички момичета бяха забелязани и от съдии, и от публика, и заявиха ясно, че ще бъдат претендентки за златото и на Световното в София, което предстои.

 

Безспорно, Боряна Калейн бе голямата звезда. Какво си мислехте, докато я гледахте?

Всъщност съдийствах, докато нашите момичета играеха, заедно с Христиана Тодорова, за да можем веднага да реагираме с контестации, ако се наложи. Молех се единствено Боряна да издържи и да изиграе всичко. Беше в страхотна форма. Щастлива съм, че успя на финалите да вземе това, което заслужава. Тя може още много и съм сигурна, че ще го покаже.

 

Как ще обясните грешките, които тя допусна в първите си съчетания на топка и бухалки, и които й попречиха да вземе първата си значима титла в многобоя?

Смея да кажа, че тази на топка я лиши от титлата, защото чисто технически беше по-голяма. Смятам, че тази грешка се дължи на секундна загуба на концентрация, защото определено не е елемент, който тя не може или не е изработила. Желанието за победа и това, че беше изключително близо до нея вероятно също повлия, но хубавото при Боряна е, че все по-добре умее да владее емоциите си на килима и да бъде стабилна в изиграванията си.

 

Това, което Бубето показа във финалите на топка и лента, това ли е нейната игра?

Бих казала, да. Обръчът също беше силен. Единствено бухалките не овладя.

 

Къде има резерви Калейн?

В чистотата на изпълнението и в това да прави абсолютно всичко заложено в съчетанията си.

 

Каква е разликата в момента между Боряна и другите силни гимнастички на планетата?

Боряна е много комплексен състезател. За мен тя най-добре се справя с така важния компонент в новия правилник – артистичност. При нея той не отнема от сложността на съчетанията.

 

Може ли Бубето да стане абсолютна световна шампионка в София?

Разбира се. Само да е здрава и спокойна.

 

Какво бихте казали за Стилияна Николова?

Стилияна направи невероятен дебют. Тя беше изненадата на състезанието. Всички говориха за нея – съдии, публика, конкуренция, всички. Няма как да е друго след смелата и атрактивна гимннастика, която показа. За нея най-доброто тепърва предстои.

 

Нямате ли усещане, че тя сякаш изпреварва развитието си?

Не мисля. Тя е много амбициозна и работи много. Всичко е закономерно и смятам, че си на точното място по точното време.

 

Времето ще работи за Стили. Какво очаквате да постигне?

Очаквам да не губи мотивация и вяра. От там нататък ще ни носи много поводи за гордост.

 

Как виждате новия ансамбъл?

Все по-добре. Направиха се много промени там и в състава, и в съчетанията. Вече се вижда сработването им като отбор и нещата влизат в релси.

 

Ще съумее ли Весела Димитрова да извлече максимума от състезателките си, за да ни радват?

Нямам съмнения във Весела. Малко търпение трябва само.

 

Предвид това, че техните предшественички вдигнаха високо летвата, какви трябва да бъдат реалните очаквания от този наш ансамбъл?

Преди всичко не бива да бъдат сравнявани с тях. Това е нов отбор, нов олимпийски цикъл, нов правилник, друга конкуренция. Реално ансамбълът отново ще е сред най-добрите в света.

 

Сигурно сте имали възможност да разговаряте с много специалисти в Израел. Какво Ви казаха те за нашите грации?

Всички са впечатлени и основно от това, че не говорим само за една гимнастичка, а за това, че България е от водещите сили в света на художествената гимнастика. Имаше и градивна критика, която ние оценяваме и ще ни е от полза.

 

В тези времена на криза, които неминуемо се отразяват и на спорта, какво ще е бъдещето на българската художествена гимнастика?

В нашия спорт работят силни и борбени хора. И във федерацията, и в националния отбор, и по клубовете всеки си върши работата и прави това, в което е добър и с което е полезен.

Това държи българската художествена гимнастика винаги във форма и минимално уязвима към тези фактори. Благодарни сме и на всички наши партньори и спонсори, защото точно в тези времена имаме най-голяма нужда от тях и подкрепата им е жизнено важна.

Експерт Efirbet
Efirbet
Efirbet е вашият сайт за най-добрите съвети за спортни залагания, ревюта на букмейкъри и онлайн казина.
Коментирай