В Швеция няма да тестват футболистите за Covid-19

В Швеция няма да тестват за Covid

В Швеция футболистите от местното първенство няма да се тестват за Covid-19 преди мачове и тренировки. Това се казва в протоколът за подновяването на футбола в страната. Играчите обаче е нужно сами да следят здравословното си състояние. Те трябва да информират за него лекарите си в клубните отбори, като това трябва да става най-малко два часа преди пристигането им на стадиона или тренировъчната база. При евентуални симптоми на коронавируса, играчите ще трябва да си останат вкъщи.

Според разпоредбите на шведското правителство „единствено хората, които се чувстват повече болни, трябва да си направят пълен тест за инфекцията“. „Така че, ние няма да подлагаме на тестове футболистите“, допълниха още от Шведската футболна лига.

За разлика от повечето държави, Швеция не предприе строги мерки за ограничаване на заразата. Датата за подновяване на първите две дивизии от първенството е 14 юни. И отново за разлика от другаде, тук дори планират да изиграят всичките си мачове с публика.

Петър Борисов

Автор Петър Борисов

Петър е един от хората, занимаващи се с прогнозите, анализите и ревютата в сайта. Негова заслуга са и голяма част от новините, както и стратегиите и ръководствата.
Публикувано на 12 май 2020
Публикувай мнение

    Все още няма мнения. Бъдете първият добавил!


X