Официално разрешение за Висшата Лига да започне през юни

Висшата Лига е на път да се поднови

Великобританското правителство даде официално разрешение първенството на английската Висша Лига да се поднови през юни. В момента има забрана до първи юни за организирането на официални спортни събития. След тази дата има позволение за провеждане на спортни и културни събития с телевизионно покритие, но при закрити врати, избягвайки се риск от по-мащабен социален контакт. Това гласи една от стъпките в публикувания по-рано днес правителствен план. Той е повече от 50 страници и в него подробно са обяснени всички бъдещи мерки и условия.

За да се случи всичко по план е нужно дотогава да има постигнат достатъчен напредък в ограничаването на разпространението на заразата. В документа става въпрос и за това, че засега не се предвижда завръщане на фенове по стадионите, като това ще стане на далеч по-късен етап, а и зависи от намаляването на бройката заразени. Самите английски медии дори коментират, че това може да стане факт едва след откриването на ваксина срещу вируса.

Засега планирана дата за подновяване е 12 юни. За да стане това обаче има и още едно важно нещо. Трябва поне 14 от 20-те клуба на Висшата Лига да са „за“ подновяването на шампионата. Но за момента няма пълно единодушие по темата. На този етап осем тима са се обявили против този проект. Астън Вила, Уотфорд и Брайтън вече се обявиха против това, а се твърди още, че Норич, Борнемут и Уест Хем също не са съгласни. Има и още два клуба, които са в опозиция на решението, но засега те не се споменават. На 18 май отборите подновяват тренировки и тогава трябва да бъде взето окончателното решение. Все още не е напълно ясно и къде ще се провеждат мачовете, като предложението е те да се играят на неутрален терен.

Петър Борисов

Автор Петър Борисов

Петър е един от хората, занимаващи се с прогнозите, анализите и ревютата в сайта. Негова заслуга са и голяма част от новините, както и стратегиите и ръководствата.
Публикувано на 12 май 2020
Публикувай мнение

    Все още няма мнения. Бъдете първият добавил!


X