Олимпия се нуждае от обрат на събитията срещу ВПС Вааса

Лига Европа
Реваншът в Словения между Олимпия Любляна и ВПС Вааса е в четвъртък от 21:15ч.

Олимпия Любляна

Олимпия допуснa минимална загуба във Финлaндия и сега им се налага да обръщат нещата в своя полза. В първият мач стояха по-добре на терена, но ранното попадение не можаха да го върнат за изиграните 90 минути. Като цяло нямаха и много положения за гол, но не заслужаваха да загубят. По принцип нивото на словенския футбол е по-добро от това на финландския, но в наши дни това не винаги от значение. Миналата година Олимпия игра квалификации за шампионската лига, но отпаднаха от словашкия АС Тренчин с общ резултат 6:6 и правилото за голове на чужд терен.

ВПС Вааса

ВПС започна добре домакинството си преди седмица и рано поведоха в резултата. След това не успяха почти с нищо да затруднят вратата на съперника си и могат да са доволни от успеха. Сега естествено ги очаква по-труден реванш в словенската столица. В местното първенство ВПС е на второ място, а вече 8 поредни двубоя е без поражение. Напоследък не правят резултатни мачове, като 8 от последните им 9 мача са били под 2.5 гола.

Олимпия можеше да се добере и до нещо повече в първата среща, но така и не успя. Те бяха по-добрият отбор на терена, но като цяло нямаха кой знае колко положения. Сега, разбира се, трябва да намерят начин да пробият финландската врата. ВПС запази вратата си суха, което може да им помогне и сега. Отзад бяха сравнително стабилни и сега вероятно отново ще разчитат повече на защитна игра. Ние смятаме, че този път Олимпия ще спечели, но не очакваме резултатен двубой.

Прогноза: 1 или под 2.5 гола, Олимпия да спечели на нула

Олимпия се нуждае от обрат на събитията срещу ВПС Вааса
Рейтинг 0.0 от мнения

Вашето ревю

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *