Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
Петър Борисов

Още един професионален тенисист с наказание за уговаряне на мачове

Видяно 92 пъти
Испански тенисист наказан за уговорени мачове

Професионалният испански тенисист Енрике Лопес Перес беше наказан за 8 години да участва или да присъства на тенис събития, след като е признат за виновен в уреждането на тенис мачове.

Разследването на Тенис отдела за почтеност (TIU – Tennis Integrity Unit) установи, че Перес е участвал в три отделни случая на уреждане на мачове през 2017г., като вече е бил глобен с 25 000 долара.

По делото от 5 ноември Перес е признат за виновен в трикратно нарушаване на правилата на Aнтикорупционната тенис програма на турнири през 2017г., а други две подозрения засега не са доказани.

Испанецът, който през 2018г. постигна най-високото си класиране – 154 място в сингъл ранглистата, беше със спрени права от 19 декември миналата година. От 1 декември тази година вече окончателно няма правото да се подвизава в каквито и да е тенис събития, разрешени от ръководните органи в спорта.

Тенис властите засилиха разследванията си за уреждане на мачове в последните години. Припомняме, че миналия месец българската състезателка Александрина Найденова получи доживотна забрана за участие в тенис турнири, след като беше призната за виновна за общо 12 сходни нарушения.

По-рано през октомври TIU осъди братята Карън и Юрий Качатрян за участието им в уговаряне на мачове, като Карън получи доживотна забрана, а Юрий забрана да играе в продължение на 10 години.

Типстър Петър Борисов
Петър Борисов
Петър е един от хората, занимаващи се с прогнозите, анализите и ревютата в сайта. Негова заслуга са и голяма част от новините, както и стратегиите и ръководствата.
Коментирай