Петър Борисов

Отборите от Висшата Лига отхвърлиха правилото за петте смени

Видяно 8 пъти
Отборите от Висшата Лига се обявиха против петте смени

Отборите от Висшата Лига не се съгласиха на правилото за петте смени, което бе въведено след началото на пандемията. През миналия месец Бордът на международната футболна асоциация позволи правилото да остане и през следващия сезон. То бе наложено с цел да подпомогне тимовете след непредвидената дълга пауза. Сега обаче клубовете взеха решение това да не важи за новия сезон. Така отново вместо пет, ще са разрешени само по три смени на мач. Същевременно, всеки отбор ще трябва да определя група от 18 играча, а не 20, както беше досега.

От 20 клуба, 11 са се възпротивили петте смени да останат и за новия сезон. Тимовете от долната част на класирането са били повече против предложението да се запази, докато тези от челните места са гласували предимно „за“ петте смени на мач. Според слуховете, от Челси са се застъпили най-много за оставане на правилото, докато Астън Вила са били от най-големите противници то да продължи да действа.

Петър Борисов

Експерт Петър Борисов

Петър е един от хората, занимаващи се с прогнозите, анализите и ревютата в сайта. Негова заслуга са и голяма част от новините, както и стратегиите и ръководствата.
Публикувано на 06 август 2020
Публикувай коментар

Все още няма мнения. Бъдете първият добавил!