Първото интервю в България с бившия главен редактор на Betfair Wayne Bailey!

 

Казваме здравей на Wayne Bailey – писател, бивш спортист, бивш главен редактор на Betfair и собственик на бизнес. Уейн има стотици публикации за много вестници, списания и е участвал в няколко телевизионни предавания във Великобритания и Ирландия. Преди да направи тази зашеметяваща кариера, той е бил над 15 години професионален конен състезател. Завършил е University College Dublin, където е и роден.

 1. Представете ни се :

Казвам се Уейн Бейли. Аз съм от Дъблин, Ирландия и съм спортен търговец, писател, спортен комарджия и автор на колонки във спортни вестници. Моята най-голяма страст са конните надбягвания и водя седмична колонка наречена „ Пръстена на Залога“, относно темата. Тази колонка е поместена в най-големия по продажби ирландски вестник – „Ирландският Индипендънт“. Имам диплома в областта на финансовата търговия и степени в областите- социални науки и  информатика. Имам създаден уебсайт –  www.waynebaileyracing.com, където давам съвети относно залаганията на конни надбягвания с букмейкъри, като Betfair на пазара за залози. Преди няколко години бях част от обучителния състав на Betfair и пишех съвети за някои от обучителните им сайтове. Всичко, което ме прави зает в момента е индустрията движена от залозите!

 1. Разкажете ни нещо повече за себе си :

В личния си живот аз имам връзка и съм женен за прекрасна канадка. Постоянното ни местоживеене е в Дъблин. Имаме една чудесна дъщеря. Спортувам много, обичам да яздя, да играя хърлинг (ирландски спорт) и традиционен и  келтски футбол. Чета много, библиотекар съм по професия и обичам книгите. Книги на тема спорт, политика, религия, психология и биографии са любимите ми. Нищо от рода на фантастиката не ме привлича.

 1. Ще ни кажете ли нещо повече за вашата книга „ Спортното Залагане с Betfair : Печеливши обменни системи на залагане с Betfair and Betdaq

Аз съм в бизнеса със залаганията от дълго време. Но когато започвах, търсих доста, за да намеря книги относно това, как се търгуват залозите с  Betfair. Имаше твърде малко по въпроса, само няколко книги. Така, че един ден реших : ще напиша книга по въпроса, за да помогна на хората, които ще изпаднат в моята ситуация. Общо взето книгата ми обяснява, защо и как се движат коефициентите за залози. В нея съм изложил стратегии, с помощта на които залагащите ще изкарат печалба, благодарение на движението на тези коефициенти за залози. Тези стратегии са предимно за залаганията на конни състезания, но принципите могат да бъдат успешно приложени и за другите спортове. Някои от темите включени в книгата са : тежест на движението на коефициентите, разменното залагане и търговия, скалпирането, залаганията при конните надбягвания, финансовото разпростиране на залаганията,  подкрепа и съпротивление, отсъждания, психология на залагането и създаването на собствен план за направата на залози.

 1. Какво ви мотивира да напишете тази книга?

Както вече споменах, когато започнах да се занимавам със залози, нямаше много книги относно темата. Това ми костваше много загуба на пари в началото, когато започнах да правя залози. Докато се науча как да ги правя правилно, по трудния начин чрез загуби. Моята най-голяма мотивация са хората. Искам да им помогна да бъдат успешни в направата на залозите си и да губят възможно по-рядко парите си. Информацията и стратегиите са много важни в това отношение!

 1. Кое е най-голямото предизвикателство за вас – в областта на залаганията ли е?

За мен е много важно да запазя ума си спокоен през периодите на загуби от залаганията. Те са неминуеми. Много съм запален по психологичната част от залаганията, тоест как да запазим ума си чист и спокоен. За мен 70% от печалбата при залагането е психологична, а останалите 30% са стратегия.

 1. Като цяло кой е най-големият проблем при залаганията?

Традиционно букмейкърите затварят акаунтите на клиентите си, само защото те печелят. Това е безобразна и порочна практика. Лично аз съм имал затворени акаунти, само защото съм спечелил няколко хиляди евро. Слава богу, имаме и друга опция за залагане в лицето на борсите за залагания.

 1. Какво бихте посъветвали хората, които правят залози, какво да избягват и от какво да се пазят?

Научете се да използвате програмата „Еxcel“ и записвайте таблично абсолютно всеки направен залог. Може да ви се струва скучно и загуба на време като цяло, но тази дисциплинираност ще ви отличи от другите, които правят залози и съответно губят. Ако преследвате и преживявате тежко загубите си, сте тръгнали по грешен път. Трябва да спрете да залагате за определен период от време и да се запитате, какви са дългосрочните ви планове относно залаганията. Когато имате поредица от загуби ви е необходим план, който да следвате.

 1. Планирате ли да напишете още книги по темата за в бъдеще?

Не съм сигурен. За момента съм концентриран върху книга изцяло посветена на конните залагания. Не съм мислил още за друга книга относно залаганията като цяло. Надявам се преди края на тази година да издам книгата си за конните залагания и тогава ще видим какво ще последва по натам.

 1. Как бихте описали книгата си с няколко думи?

Ръководство в помощ на хората, които искат да се научат как се залага. Тя включва стратегии, които аз използвам всеки ден, за да печеля пари.

 1. Къде читателите ви биха могли да ви намерят?

На сайта ми : www.waynebaileyracing.com/book читателите могат да намерят безплатна глава от книгата ми за сваляне.

 1. Как вашите читатели биха могли да се свържат с вас?

Читателите ми биха могли да ми пишат на уеб пощата ми : waynebaileyracing@gmail.com или в Twitter @WayneBaileyTips

 1. Какво бихте желали да пожелаете на екипа на Efirbet.com и потребителите им?

Бих искал да им пожелая много успехи в търговията със залози и направата на самите залози. Възможно е да се направят добри пари от залагания, стига да се впрегнат достатъчно време и добра воля за това. Всяко начинание изисква усилия!

Interview-Wayne Bailey from Betfair

Първото интервю в България с бившия главен редактор на Betfair Wayne Bailey!
Рейтинг 5.0 от 2 мнения

Вашето ревю

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *