Петър Борисов

По 5 смени ще могат да се извършват и през новия сезон

Видяно 6 пъти
Петте смени се запазват и за следващия сезон

Нововъведението да се извършват по пет смени на мач ще остане и за следващия сезон. От Международната футболна асоциация, която изготвя промените, решиха, че е най-добре това правило да се запази. Този аспект обаче не е задължителен, като всяка местна федерация може да прецени дали да важи за нейния шампионат.

Международната футболна асоциация въведе тази уж временна промяна заради нарушената подготовка на отборите покрай коронавируса. Неочакваното спиране на първенствата сега налага изиграването на по-голям брой мачове в рамките на по-кратък период от време. Същевременно и паузата между сезоните ще е по-кратка от обичайното. За следващото лято е планирано и отмененото европейско първенство по футбол, което също допринася за запазване на петте смени на този етап.

В момента на отборите им е разрешено да правят по пет смени на мач. При двубоите за купи и такива, в които се стига до продължения, дори е позволено извършването на шеста смяна.

Петър Борисов

Експерт Петър Борисов

Петър е един от хората, занимаващи се с прогнозите, анализите и ревютата в сайта. Негова заслуга са и голяма част от новините, както и стратегиите и ръководствата.
Публикувано на 15 юли 2020
Публикувай мнение

Все още няма мнения. Бъдете първият добавил!