BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
Петър Борисов

Решено: Фенове по стадионите в България при подновяването на Efbet Лига

Видяно 56 пъти
Феновете в България се завръщат по стадионите

България ще стане една от първите държави, които ще допуснат фенове на стадионите по време на футболните мачове. Това стана ясно днес от заповедта на министрите на спорта и здравеопазването Красен Кралев и Кирил Ананиев. Първоначално ще се допускат привърженици само до 30% заетост на спортното съоръжение. Феновете ще спазват определени инструкции и трябва да стоят на разстояние поне две седалки един от друг. Футболният шампионат засега е изключение, като остава забраната за масово провеждане на други спортни събития на открито и закрито.

Тези дни привържениците на Локомотив Пловдив, в подкрепа от феновете и на Левски, ЦСКА-София, Ботев Пловдив, Берое, Черно Море и Ботев Враца, се обединиха в общо становище в подкрепа на завръщането на публиката. Те изразиха позиция, че и без това повечето стадиони не се пълнят, събитията се провеждат на открито и не виждат причина за недопускането на фенове при поне до 30% от капацитета на стадион. Явно искането им е било чуто и присъствието на публика ще е факт още при подновяването на първенството този петък.

Подновяването на първенството ще се случи този петък 05 юни със срещата Локомотив Пловдив – Етър от 18:45ч. Същият ден от 21:00 е и дербито на кръга между Левски и Лудогорец. Според разпоредбите на него могат да присъстват между 5 и 6 хиляди фена. В събота предстоят още три мача от кръга, а в неделя и понеделник ни очакват по един двубой.

Типстър Петър Борисов
Петър Борисов
Петър е един от хората, занимаващи се с прогнозите, анализите и ревютата в сайта. Негова заслуга са и голяма част от новините, както и стратегиите и ръководствата.
Коментирай