Петър Борисов

Италия обяви дата за доиграване на сезона, но при тежко условие

Видяно пъти
Италианската Серия А ще се подновява

Друго водещо първенство в Европа, а именно италианската Серия А, днес обяви също своя дата за подновяване на шампионата. Той трябва да стартира отново на 13 юни. От понеделник 18 май футболистите вече ще могат да тренират и групово, след като досега го правеха само индивидуално.

Министърът на спорта в Италия заяви, че местната футболна федерация е дала съгласието си с всички промени в здравния протокол. Има обаче нещо, което може да затрудни и дори застраши доиграването на първенството. Една от точките в протокола гласи, че при заразен дори един футболист от даден отбор, то всички в отбора следва да се изолират в 14 дневна карантина. Това може да възпрепятства нормалното провеждане на шампионата и да създаде доста проблеми и трудности занапред. За сравнение се посочва немската Бундеслига, която започва този уикенд, но там само заразените играчи ще се поставят под карантина.

В Серия А предстоят да се доиграят 12 кръга, а турнира за купата е на полуфинален етап. Първенството досега е доста оспорвано, особено на върха, където Лацио е само на точка зад Ювентус и се надява да наруши хегемонията на „старата госпожа“. Затова и от римският клуб бяха твърдо против евентуално предсрочно прекратяване на първенството, но такова засега не се планува, ако не изникнат нови непредвидени обстоятелства. Това никак не е изключено, ако се появят заразени футболисти.

Петър Борисов

Експерт Петър Борисов

Петър е един от хората, занимаващи се с прогнозите, анализите и ревютата в сайта. Негова заслуга са и голяма част от новините, както и стратегиите и ръководствата.
Публикувано на 13 май 2020
Публикувай мнение

Все още няма мнения. Бъдете първият добавил!