Полезни съвети как да печелим от залози на футболни мачове

Как да печелим от залози на футбол

Футболът е любимият спорт на Европа и една от най-предпочитаните дисциплини в световен мащаб. Той има милиони фенове, защото е не само атрактивен за гледане, но и подходящ за практикуване, без да изисква скъпа професионална екипировка. Сериозният интерес към тази дисциплина я прави и един от най-предпочитаните спортове сред букмейкърите. Ако се чудите как да изкарате пари от футболни залози, следващите редове са тъкмо за вас.


Какво отличава залозите на футбол?

За какво да внимаваме при футболните залози

Това, което отличава футболните залози от останалите прогнози, се крие в спецификата на самия спорт. Той е комбинация от стабилна физическа подготовка и от много сериозни технични умения. За разлика от спортове като американския футбол и ръгбито, например, тук грубата сила не е на преден план. От ключово значение във футбола са психиката, издръжливостта и, разбира се, талантът.

Точно тези специфики е добре да имате предвид, ако се чудите как се печели от футболни залози. Една успешна прогноза трябва да предвиди всички тези фактори. На първо място е важно да вземете под внимание, че това е отборен спорт и успешните резултатите зависят от усилията на всичките 11 играчи на терена. В допълнение, стандартната продължителност на една футболна среща е 90 минути – време, в което могат да се случат доста обрати.

Всички тези неизвестни означават, че на практика няма сигурни мачове, дори да говорим за сблъсък между категоричен фаворит и аутсайдер. Съществуват обаче някои съвети, които ще увеличат шанса ви за успешни футболни залози. Ние ще се спрем подробно на всеки от тях.

Най-голямото предимство на тези прогнози е, че за разлика от ситуацията при много други спортове, футболните залози предлагат изключително богато разнообразие от пазари, особено когато става въпрос за водещите първенства. Ярък пример за това ще откриете в списъка с футболни залози от Bet365, където опциите за залог са наистина впечатляващи.


Съвети за печеливши футболни залози

Съвети за успешни футболни залози

Ако искате да сте на печалба от футболни залози, има някои принципи, които ще е добре да следвате, защото ключът към успеха е прецизно организираната игра. Разбира се, те няма да направят прогнозите ви 100% сигурни, но ще сведат процентът на случайността до минимум. Ето някои полезни съвети, които със сигурност ще ви помогнат.

Проучвайте коефициентите

Първата съществена препоръка, която можем да ви дадем, е да проучвате и сравнявате коефициентите в различните сайтове за футболни залози. Не е добра идея да ограничите играта си само в една платформата. Причината е, че ако поразгледате и сравните, ще забележите, че предлаганите стойности за една и съща среща могат да варират.

Ако сте решили да залагате за даден мач, най-добре прегледайте какви условия ще ви предложат водещите букмейкъри в страната.


Следете футболните новини

На второ място трябва да имате предвид, че информираността е сила, без която няма как да постигнете успешна игра в дългосрочен план. Както споменахме, успехите на даден отбор зависят от физическата подготовка и кондицията на всеки отделен състезател. В допълнение, за цялостното представяне на тима е от съществено значение и отборния дух.

Съветваме ви да следите отблизо новините от света на футбола, ако сте решили да залагате на този спорт. Всяка подробност около отделните играчи, около разногласия с треньорите или други проблеми в клуба могат да се окажат решаващи за прогнозите ви. Добре е да сте наясно, че анализаторите на букмейкърските къщи следят всичко това. Вашата цел е да сте поне също толкова информирани.

Допитвайте се до мнението на експертите

Когато говорим за футболни залози онлайн, а и за игра в наземните пунктове, най-големият жокер са предвижданията на различни експерти. Хубаво би било да се допитвате до тях, независимо дали сте опитен фен или тепърва навлизате в света на футбола. От подробното ни ревю за Ефбет, например, ще научите, че букмейкърът има специална рубрика, която се води от двама водещи спортни журналисти. В нея ще откриете безплатни футболни прогнози за най-горещите сблъсъци, които предстоят.

Дори да сте познавач в областта, няма да навреди да се допитате до мнението на професионалистите. При всички случаи още една гледна точка може да ви помогне и да ви даде нови конкретни идеи за залог. В нашия сайт също ще откриете футболни прогнози за най-значимите мачове.

Възползвайте се от футболните бонуси

Особено важно за всеки успешен играч е да се възползва рационално от промоциите, които различните платформи за игра предоставят. Добрата новина е, че някои букмейкъри предлагат специални футболни оферти. Ще забележите, че в списъка с бонуси от PalmsBet има игри и промоции, създадени специално за феновете на футбола.

Не забравяйте да разгледате предложенията на повече букмейкъри. В крайна сметка, важно е да извлечете максимума от играта си.

Обръщайте внимание на статистиката

От голямо значение за успешната ви игра е да се допитвате до статистиката. Ако следите резултатите редовно, ще придобиете по-задълбочен поглед над цялостното представяне на даден отбор. По този начин ще знаете какво може да очаквате в следващата среща.

Заедно с това, ако сте по-упорити и постоянни, работата със статистиката може да ви помогне да изготвите своя собствена стратегия, която да ви донесе сериозни успехи в дългосрочен план.

Фокусирайте се върху конкретни пазари

Като споменахме футболни стратегии, бихме искали да ви посъветваме да фокусирате вниманието си върху конкретни пазари. Футболните залози предлагат наистина огромен набор от опции за прогноза. Не е добра идея обаче да разпилявате усилията си в много посоки и всеки път да опитвате късмета си на сляпо с нов тип предположение. Ето защо решихме да подберем за вас някои интересни възможности за игра. Ако ги включите в тактиката си, със сигурност ще може да се похвалите с печеливши залози на футбол.

Двата отбора да отбележат гол

Една от най-предпочитаните опции е пазарът „И двата отбора да отбележат гол„. Както подсказва името му, в него се обзалагате, че и двата тима ще успеят да вкарат в редовното време на мача. Разбира се, имате право да се съгласите с това твърдение или да заложите против него.

Този пазар е особено практичен, когато се очаква сблъсък между два относително равностойни отбора. Ако коефициентите за противниците са сравнително близки, може съвсем спокойно да очаквате, че и двата тима ще успеят да реализират попадение. Стойностите за тези облози никак не са за подценявате и могат да ви докарат прилична печалба, ако фокусирате усилията си в този пазар.

Някои компании като букмейкъра WINBET, например, ще ви предложат и любопитната комбинация между „И двата отбора да отбележат“ и „Победител в срещата“. Както се досещате, стойностите на залога тук стават още по-атрактивни. Тази игра е подходяща, когато в сблъсъка има ясно изразен фаворит, но се очаква противникът също да покаже резултатна игра.

Футболни залози на равен резултат

Една от печелившите тактики за футболни залози е играта с равен резултат. Причината е, че този пазар по традиция предлага доста примамливи коефициенти, които ще донесат приходи в личната ви банка, дори предположенията ви да не се оказват верни всеки път.

Задачата ви тук е да прогнозирате равен резултат като развръзка от мачовете. За целта е важно да определите кой отбор искате да следите, както и точен размер на базовия залог, въз основа на който искате да реализирате стратегията си.

Нека предположим, че сте се спрели на „Арсенал“, а сумата, която сте избрали, е 20 лв. Залагате я за равен резултат в мача. Ако познаете, ще може да се възползвате от сериозна печалба, защото коефициентите най-често варират от 3.0 и нагоре и именно тази стойност ще приемем за ориентировъчен коефициент на пазара за равен резултат.

В случай, че нямате успех, направете абсолютно същия залог следващия път, когато играе „Арсенал“. Ако мачът излезе равен, ще сте спечелили 60 лв. срещу заложените 40. Ако и в този случай не познаете, опитайте отново при следващата среща с участието на „Арсенал“. Тя ще ви даде възможност да излезете на нула. Забележете обаче, че ако и третата среща претърпи неуспех, при следващия (четвърти) мач трябва отново да заложите за равен, но този път ще е необходимо да удвоите залога си. Следвате тези стъпки, докато не падне равен резултат. След успеха започвате нов цикъл, в който началният залог е 20 лв.

Залог за гол в последните минути

Прогнозата за гол в последните минути за мача е доста интересен пазар, който по традиция предлага изкушаващи коефициенти. Най-важното тук е да подберете внимателно мачовете, в които да приложите тази стратегия.

Най-добре е да я включите при срещи, в които има ясно изразен фаворит. Причината е, че в тези случаи аутсайдерът е доста изтощен и разконцентриран към края на мача и във вратата му могат да влязат лесни попадения.

Комбинирани залози за фаворити

Една от често срещаните стратегии за футболни прогнози са правите колонки със залози за фаворитите в мача. Чрез този акумулатор вие включвате в сметките си силни отбори с ниски коефициенти, за които се очаква, че със сигурност ще бият. Комбинирайки ги в общ фиш обаче, вие може да се възползвате от по-изгодни стойности, защото коефициентите им се умножават.

Нека предположим, че сте добавили в талона си залози за три отбора с коефициент 1.1, 1.2 и 1.3. Както виждате, стойностите поотделно не са особено примамливи. Поставени в акумулатор обаче, ще може да заложите парите си на коефициент 1.716.

Много фенове предпочитат този тип игра, защото им позволява да се придържат към успешните серии на фаворитите в първенствата, като същевременно използват по-приемливи стойности. Имайте предвид обаче, че комбинираните залози крият и доза риск, защото само един провален мач може да съсипе целия ви фиш.


В заключение

Ако сте прочели текста ни докрай, вече със сигурност имате идея как може да печелим от футболни залози. Този спорт предлага възможност за прилагането на най-различни стратегии. Всеки играч сам може да определи тактиката си в зависимост от това дали предпочита по-скромни, но постоянни печалби, или бърза серия от по-значителни приходи. Разбира се, добре е винаги да имате предвид, че няма сигурно мачове. Важно е да начертаете целите си предварително и да ги следвате. Хубаво ще е да определите размера на личната си банка и да не прекрачвате границите, които сте си поставили. Ако сте добре информирани и играете балансирано, вашите футболните залози ще са приятно и печелившо забавление.

Елица Мартинова

Експерт Елица Мартинова

Ели се занимава с писане, оформяне и публикуване на ревюта на български, английски и немски. Има опит в журналистиката и любимото ѝ занимание е писането. Има голям опит в работата с букмейкъри.
Публикувано на 11 юни 2019, последна промяна на 23 март 2020