10LV Inbet

Какво е Parlays Залог и как работи при отделните букмейкъри?

Какво са парлей залозите и как работят

Ако сте изминали първите си стъпки с онлайн залагания, може би вече ви се иска да разнообразите играта си. Parlays (парлей) залозите са чудесен начин да го направите. Те могат да ви донесат доста добри печалби, но е нужно да бъдат внимателно подбрани. Предлагаме ви повече информация за това какво представляват те, как работят и за какво да бъдете внимателни.


Какво представлява parlays залогът?

Парлей залозите или така наречената „права колонка“, са един от най-популярните начини за игра. Те са предпочитани както от опитните потребители, така и от хората, които тепърва набират скорост в спортните прогнози. Причината за това е фактът, че благодарение на високите си коефициенти, те могат да ви докарат доста значителни печалби и то при сравнително нисък залог.

Нека обаче се спрем по-подробно на въпроса какво представляват акумулаторните залози, както също са известни parlays прогнозите. По същество това е множествен залог, в който са включени най-малко две селекции. За да излезете на печалба от него, трябва да сте познали развръзката и при двата пазара. В случай, че един от тях се провали, губите цялата сума, с която сте играли.

Да предположим, например, че сте прогнозирали пет футболни срещи и сте ги поставили в права колонка. В този случай, за да се поздравите с успех, е необходимо всичките пет мача да се развият според очакванията ви. Ако само един от тях се обърка, букмейкърът прибира цялата сума от фиша ви. Причината е, че когато играете с парлей, печалбата от всяка приключила селекция се използва за залог на следващата. Именно затова този тип прогнози са познати и като „акумулатори“.

Отделните букмейкъри ще ви дадат право да комбинирате различни пазари в своята права колонка. В някои сайтове дори ще може да заложите на едномачови комбинации.


Как се изчисляват печалбите от права колонка?

Как се изчислява акумулаторен залог

Може би се чудите как точно се изчисляват печалбите от parlay залозите. Бързаме да ви зарадваме, че в това няма нищо сложно и ако схванете принципа веднъж, ще може лесно и бързо да си правите сметката. Другата добра новина е, че повечето букмейкъри, при които са достъпни този тип прогнози, ще ви улеснят, като автоматично изчислят евентуалната сума, която може да приберете. Все пак, би било полезно да може и сами да пресметнете потенциалната печалба, така че ще ви дадем по-конкретна идея.

Нека използваме следния пример. Заложили сте на три пазара със съответните коефициенти:

 • Иво Карлович да бие Гуидо Андреоци; Коефициент 1,25
 • Левски София да бие Дунав Русе; Коефициент: 1,53
 • Лос Анджелис Доджърс да бият Филаделфия Филис; Коефициент: 1,60

В примерите горе сме подбрали три произволни селекции от света на тениса, футбола и бейзбола. Съответните коефициенти са 1,25; 1,53; 1,60. За да изчислите колко е потенциалната ви печалба, е необходимо просто да умножите коефициентите от посочените пазари по сумата, която сте избрали да инвестирате в предположението си.

Да допуснем, че сте поставили залог в размер на 12 лв. В този случай сумата, която може да приберете, възлиза на 1,25 х 1,53 х, 1,60 х 12. Казано накратко, от този акумулатор може да спечелите 36 лв. и 72 ст.

Нека направим сравнение с потенциалната ви печалба, ако заложите същата сума, разделена в три равни сингъла. В този случай сметките показват следното:

 • 1,25 х 4 лв. = 5 лв.
 • 1,53 х 4 лв. = 6,12 лв.
 • 1,60 х 4 лв. = 6,40 лв.

Парите, които може да приберете, ако играете така, възлизат на 17,52 лв. Както забелязвате, разликата е съществена. Ето защо parlays залозите са така предпочитани. Все пак, добре е да имате предвид, че освен потенциал за голяма печалба, те носят и доста по-значителен риск.


Как работят при различните букмейкъри

Inbet
Betano
Bet365
Palms Bet
Bwin
Winbet
Още букмейкъри
Sesame
Sportingwin
Efbet
Betway
8888
AlphaWin
Elitbet
Everbet
Magic Bet
Стартов бонус
100 лв.
Процент
100%
Врътки
1x
Минимум Депозит
10 лв.
Apps
Кешаут
Залози на живо
Излъчване на живо
Рейтинг
4.8
Bet365 вход
Оферта Нова Сметка. До 100 лв в Бонус за Залози за нови клиенти в bet365. Мин. депозит 10 лв. Бонусът за Залози е достъпен за използване след уреждането на залози на стойност на квалифициращия депозит. Важат изисквания за минимални коефициенти и изключения за залози и методи за плащане. Печалбите изключват заложената сума в Бонус за Залози. +18 | Важат срокове и условия | Кодът BBCODE може да се използва по време на регистрация, но не променя условията на бонуса. #ad | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Стартов бонус
200 лв.
Процент
100%
Врътки
x6
Минимум Депозит
10 лв.
Apps
-
Кешаут
Залози на живо
Излъчване на живо
Рейтинг
4.9
Регистрация
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
Стартов бонус
50 лв.
Процент
100%
Врътки
0x
Минимум Депозит
10 лв.
Apps
Кешаут
Залози на живо
Излъчване на живо
Рейтинг
4.7
Вход в Bwin
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!

След като вече сте наясно с това какво представлява акумулаторният залог и как да изчислите потенциалната си печалба от него, е добре да разгледаме как работят parlays прогнозите при различните букмейкъри. Добрата новина е, че всички реномирани сайтове в България ще ви предложат този тип игра. Някои даже са подготвили и специални бонуси за залозите в права колонка.

Преди да заложите, ще бъде добре да направите сравнение между букмейкърите, да проверите условията, които всеки от тях предлага и да се спрете на платформата, която покрива повечето ви критерии за игра.

Ефбет

Parlays залог в сайта на EfbetParlays залозите са един от предпочитаните методи за игра и букмейкърът се е постарал да улесни максимално клиентите си. Щом вкарате желаните селекции във фиша си, в долната му част ще видите различните опции за залог.

Акумулаторът е първата от изброените възможности във фиша на Ефбет. В конкретния пример селекциите са три, затова правата колонка е определена като „Тройни 1х“. Ако добавите още един пазар, парлей залогът ще е четворен и т.н.

Това, което се изисква от вас, е просто да въведете желаната сума за залог. Системата автоматично ще изчисли потенциалната ви печалба. Остава да натиснете бутона „Заложи“.

Една от най-интересните промоции на Efbet е насочена именно към любителите на акумулаторните залози.

Ако поне веднъж през новия сезон на efbet Лига сте поставили права колонка и сте включили в нея мач от този шампионат, фишът ви ще ви даде право да участвате в томбола за страхотен бонус в размер на 500 лв. Тази възможност съвсем не е за изпускане.

Бет365

Поставянето на права колонка в сайта на Бет365 е съвсем сходно с процедурата, която ще срещнете в сайта на Ефбет. Необходимо е да изберете предпочитаните пазари. Електронният ви фиш ще се появи автоматично в дясната част на екрана ви. Срещу всяка селекция ще имате възможност да въведете желаната сума за залог. Имайте предвид, че в този случай системата ще счита, че играете отделни сингъли.

Ако желаете да играете с права колонка, насочете вниманието си към долната част на фиша, където ще видите реда за залог на „Двойни“ / „Тройни“ / „Четворни“ и т.н. – според броя селекции, които сте вмъкнали в талона си.

Няма как да не споменем факта, че Бет365 предлага специална оферта, наречена „Парлей бонус“. Както подсказва името ѝ, тя е предназначена за всички любители на правата колонка. Ако акумулаторът ви се окаже печеливш, букмейкърът предлага да увеличи печалбата ви с определен процент. Той зависи от броя селекции, които сте включили във фиша си.

Palms Bet

Поставяне на акумулатор в Palms BetПарлей залозите са популярни и сред потребителите на Палмс Бет и това съвсем не е случайно. Букмейкърът също се е погрижил поставянето на права колонка да бъде бързо и удобно. Щом сте добавили пазарите в талона си, под тях ще забележите падащо меню с различни опции според броя на избраните селекции. За максимално удобство, Колонката е първата опция от менюто ви. Единственото, което се изисква от вас, е да въведете сумата, с която искате да играете. Платформата ще изчисли автоматично коефициента, който се образува от посочените пазари, както и евентуалната ви печалба.

За съжаление, към момента Palms Bet не предлага специална промоция, свързана с Parlays залозите. Все пак, не е изключено това да се промени в бъдеще.

WINBET

Парлей залог в WINBETСитуацията с поставянето на parlays залози в WINBET е сходна с тази при изброените по-горе букмейкъри. Платформата ще ви позволи да направите избор от пазарите на предпочитаните срещи.

Когато сте добавили повече от една селекция в електронния си фиш, системата автоматично предполага, че искате да ги поставите в права колонка.

За целта е необходимо единствено да посочите предпочитаната сума. Платформата автоматично ще изчисли общия коефициент, както и сумата на потенциалната ви печалба.

Сред списъка с промоции от WINBET няма специална оферта за любителите на акумулаторите. Компанията обаче ще ви предложи друга любопитна възможност и тя се крие в раздела с едномачови комбинации, който ще откриете към почти всяка среща.

Той ще ви позволи да поставите залог за пазари от една и съща среща, като коефициентите от въпросните комбинации са доста изгодни и наподобяват стойностите, които бихте получили и при акумулаторите.

Bwin

Акумулаторен залог във фиша на bwinКакто знаете, австрийският букмейкър е една от лицензираните компании у нас и е доста предпочитана от българските играчи. Поставянето на акумулаторен залог в тази платформа също ще бъде лесно и бързо. Щом се спрете на предпочитаните селекции, те ще се подредят една под друга в електронния ви фиш.

По подразбиране платформата ще предположи, че желаете да поставите парлей залог. Остава само да посочите с колко пари искате да играете. Може да го укажете с помощта на предложенията от падащото меню във фиша на bwin или да въведете конкретно число. И в двата случая платформата ще изчисли автоматично потенциалната ви печалба.

Букмейкърът е помислил за клиентите си, които обичат подобна игра. Компанията е разработила специална оферта, наречена Combi +. Тя включва специално подбрани акумулаторни залози за краен резултат на най-предпочитаните събития от седмицата. Хубавото в случая е, че Combi+ предлага доста изгодни коефициенти.


Плюсове и минуси

Както всяка прогноза, парлей залозите също имат своите плюсове и минуси. Добре е да имате предвид всички аспекти на този тип игра. Ето защо сме се опитали да ги систематизираме за вас в прегледна таблица.

 • Плюсове:
 • Дават възможност за сериозни суми
 • Не е нужно да залагате много пари, за да се поздравите със стабилна печалба
 • Много букмейкъри предлагат специални бонуси за парлей залози
 • Акумулаторните прогнози усилват тръпката от играта
 • Минуси:
 • Рискът е доста съществен
 • Успехът на вашия акумулатор зависи от голяма доза случайност
 • Има опасност да се изкушите от големите коефициенти и да играете неразумно

Нашата оценка за Parlays Залозите

Както вече споменахме, акумулаторните залози са едни от най-предпочитаните методи за игра и това съвсем не е случайно. Причината е, че те ви дават възможност да приберете голяма печалба, без да сте поставяли значителен залог. Това, разбира се, е чудесен шанс, но е и нож с две остриета. Изгодните коефициенти на правата колонка си имат своята солидна обосновка и тя се крие в това, че Parlays прогнозите вървят и със съществен риск. Ако само едно от предположенията във фиша ви излезе грешно, то ще провали целия залог и сумата, с която сте играли, отива за букмейкъра. Именно това е добре да помните всеки път, щом подбирате пазарите в талона си.

Не се изкушавайте от високите коефициенти. Колкото повече селекции добавите във фиша си, толкова по-малък е шансът ви за печалба. Ако помните това и не играете безразсъдно, акумулаторните залози могат да бъдат страхотен начин за успех. Някои потребители дори изпробват с прави колонки различни системи, които първоначално са били разработени за сингъл залози. Ако направите подробно проучване, бихте могли да си създадете собствена тактика и тя да се поздравите със значителни печалби. Желаем ви успех.

Експерт залози Ели Мартинова
Сертифициран Експерт
Ели Мартинова
Ели се занимава с писане, оформяне и публикуване на ревюта на български, английски и немски. Има опит в журналистиката и любимото ѝ занимание е писането. Има голям опит в работата с букмейкъри.