Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
Петър Борисов

Хванаха 7 играчи от Беларус за уговорен хокеен мач

Видяно 33 пъти
Наказания за уговорен мач по хокей в Беларус

Седем играча от беларуския хокеен отбор на Динамо Молодечно са със спрени права от Международната хокейна федерация. Причината е участието им в уговорена среща от първенството на страната. Общо петима играча от Беларус и двама руснаци са участвали в уговорката.

Става дума за двубоя от шампионата изигран на 12.11.2019г. Тогава Молодечно е домакин на Могильов и води с 5:2 след първите две третини. През последната трета част обаче, допуска безответни четири попадения, които водят до загуба с 5:6. След срещата от местното Министерство на вътрешните работи стартират разследване, а то установи, че множество играчи на Динамо Молодечно са повлияли върху резултата, помагайки за загубата на своя отбор, в замяна на парично възнаграждение.

След местното разследване, от Беларуската хокейна асоциация предават случката на Международната централа. Предстои делото да се разглежда и от Дисциплинарната комисия на Световната хокейна федерация, което се очаква да доведе до още разследвания и санкции.

Типстър Петър Борисов
Петър Борисов
Петър е един от хората, занимаващи се с прогнозите, анализите и ревютата в сайта. Негова заслуга са и голяма част от новините, както и стратегиите и ръководствата.
Коментирай