Петър Борисов

Служебна загуба за Рома на старта на Серия А

Видяно 4 пъти
Рома започва със служебна загуба сезона в Серия А

Вече се изигра първия кръг от сезона в Серия А. Той обаче започва със скандал, като ръководството на шампионата присъди служебна загуба на Рома за мача срещу Верона. Мачът от първия кръг приключи наравно 0:0, но при „вълците“ е допуснато недоразумение, което ги наказва със служебно поражение 0:3.

В мача участие взе нередовен футболист, който не е бил картотекиран. Това е Амаду Диавара, който игра през целия мач. Играчът обаче е имал картотека само за младежкия тим до 22 годишна възраст. През месец юли той стана на 23 и по този начин автоматично е заличен от листата на младоците. Този факт обаче не е бил отразен от служителите в римския клуб и сега това коства загуба на отбора.

Амаду Диавара е в Рома от 2019г., когато преминава в тима от Наполи. Миналият сезон има един гол на сметката си от изиграни 31 двубоя.

Преди четири години имаше сходна ситуация в Серия А с друг тим. Тогава Сасуоло отнесе служебна загуба за нерегламентирано нарушение в срещата си срещу Пескара.

Петър Борисов

Експерт Петър Борисов

Петър е един от хората, занимаващи се с прогнозите, анализите и ревютата в сайта. Негова заслуга са и голяма част от новините, както и стратегиите и ръководствата.
Публикувано на 23 септември 2020
Публикувай мнение

Все още няма мнения. Бъдете първият добавил!