Петър Борисов

Кьолн ще приеме финала на Лига Европа

Финалът за Лига Европа ще се проведе в Кьолн

Последните информации оповестяват, че финалният двубой за Лига Европа ще се проведе в Кьолн. Първоначално това трябваше да стане във Франкфурт, където се предвиждаше да се изиграят и останалите мачове от турнира.

Лига Европа ще се доиграе под формата на мини турнир в периода 10 – 21 август. След доиграването на осминафиналите предстои плейофна част, която ще се проведе в четири немски града – Гелзенкирхен, Дуисбург, Дюселдорф и Кьолн. Всички тези двубои ще бъдат само в един мач и без публика.

Германия е първата страна от водещите първенства, която поднови своя шампионат. Вече повече от месец продължават да се провеждат мачовете от немската Бундеслига. Добрата организация на първенството и мачовете от него е основна причина именно в немската държава да се избере доиграването на Лига Европа.

Преди пандемията финалният мач трябваше по план да се проведе в полския град Гданск. В крайна сметка той ще приеме финала през следващата 2021г. Севиля ще е домакин на финалния двубой през 2022г., а ако няма нови непредвидени обстоятелства, в Будапеща през 2023г. ще се определи носителя на трофея.

Петър Борисов

Автор Петър Борисов

Петър е един от хората, занимаващи се с прогнозите, анализите и ревютата в сайта. Негова заслуга са и голяма част от новините, както и стратегиите и ръководствата.
Публикувано на 16 юни 2020
Публикувай мнение

    Все още няма мнения. Бъдете първият добавил!


X