Бонус
без депозит
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
Бонус
без депозит
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Спортни прогнози

Интродукция в спортните прогнози

Спортните прогнози се изготвят въз основа на факти и целят предвиждането на дадено събитие. Те винаги трябва да са в полза на потребителя и да му гарантират сигурна и актуална информация. Изисква се висока компетентност и запознатост с посочения спорт. Затова има специалисти на различните спортни дисциплини. Те трябва да са наясно с абсолютно всичко и да могат да използват тези факти, като основа на своя анализ. Всеки човек може да предвиди дадено събитие, но когато то не се крепи на информация, неговият залог няма стойност и тогава всичко опира до късмет. Успехът се дължи на труд и упоритост. Работата с експерти ще ви донесе така желаните печалби. Прогнозите няма как винаги да бъдат печеливши, но когато те са изготвени от професионалисти, разбиращи от своята професия, вероятността за успех се покачва драстично. Доверявайте се само на хора с опит и желание за работа.

За кои спортове най-често се съставят прогнози?

Букмейкърските компании не се ограничават само с най-популярните, а предлагат опции за залагане на не чак толкова познати спортове. Голямото разнообразие ви носи повече възможности за игра. Няма как сами да следите подробно толкова различни спорта, затова и има много експерти занимаващи се изцяло с точно конкретен.

спортни прогнози от efirbet 

1. Футбол

Това определено е най-популярния спорт и предизвиква най-голям интерес сред залагащите. Букмейкърите предлагат голям брой опции за игра, което прави избора по-лесен. Футболните прогнози най-често биват за краен изход, но не са рядкост футболните анализатори, които търсят голове в срещите. В последните години се покачва броят на специалистите, които предпочитат азиатския хендикап. Той е малко по-благосклонен, защото връща част от залога при неуспех. Срещат се дори прогнози за брой корнери или картони в двубоя. Прогнозите се изготвят, като се прави анализ на възможните липсващи в отборите, техните амбиции в даден турнир, както и статистиката от последните им срещи.

2. Тенис

Спорт, който може да се нареди достойно на второ място, като популярност сред залагащите. Големият брой турнири, които се провеждат през годината създват доста работа на тенис специалистите. Тенис прогнозите подобно на футбола и много други спортове са насочени най-вече към крайния изход. Тук нямаме равенство, като опция, което прави шанса за успех по-голям. Прогнозите често са насочени и към по-високи коефициенти, защото в по-малките турнири големите имена в тениса често се отпускат и това води до изненади. Внимавайте с избора си на двубой, ако го правите сами, защото тенисистите си имат любими настилки и на останалите не се представят чак толкова добре. Често срещани предвиждания са общо геймовете или сетовете в двубоя, както и точния резултат. Най-предпочитан е 2:0, когато се изправят относително силен срещу по-слаб противник. Ето подробности за залозите на тенис и как да стартирате по най-разумния начин.

3. Баскетбол

Дългият сезон в НБА и двубоите, които се играят почти всяка вечер, поднасят на залагащите изобилие от опции. Баскетболните прогнозите се изготвят на база отсъстващите в даден двубой, моментното състояние на отборите, както и по-важни предстоящи двубои. Ако липсва ключов играч в някой от отборите, то шансът за загуба се покачва. Още в началото на сезона се прави обстоен анализ на всеки един тим и неговите амбиции за предстоящия сезон. Важно е баскетболните прогнози, които ползвате, да са добре аргументирани, защото в противен случай може да останете изненадани от хода на двубоя. Плюс при залагането на баскетболни срещи е, че голяма част от букмейкърите приемат крайния изход след изигравеното на продължение(я), ако двубоят е завършил наравно.

4. Волейбол

Прогнозите за волейболните срещи най-често идват от силни първенства, като италианското или от международни срещи. Всяка година програмата на световната волейболна федерация предлага страхотни двубои от най-елитно ниво. Победителите често биват предричани, но волейболните специалисти не се задоволяват само с това. Те търсят общия брой спечелени точки от даден отбор, точен резултат и подобни пазари, които за хора далеч от волейбола изглеждат сложни, но професионалните анализатори са добре запознати и умеят да правят разбор на отборите и тяхното състояние.

5. Хокей на лед

Има няколко силни първенства в света, които биват следени изкъсо от специалистите. Разбира се, на първо място е националната хокейна лига на САЩ, но хокейни прогнози може да намерите за руската лига, както и скандинавските първенства, които са доста напред в този спорт. Предвижданията са подобни на футболните прогнози, като и тук азиатският хедикап е често използван. Разликата от футбола е, че прогнозите няма да се окажат непечеливши, ако срещата е завършила наравно, а ще чакате изиграването на продълженията.

6. Бейзбол

Това определено не е спорт за всеки, а и не е особено популярен в някои страни, като България. Експертите анализиращи този спорт казват, че предвижданията на бейзболни сблъсъци не са чак толкова трудни, ако разполагаш с нужните познания. Често използван при прогнозите е т.нар. „Money line“ или най-просто казано кой ще спечели двубоя. Предвиждат се още броя на рънингите или кой ще води след първите пет ининга.

7. Американски футбол

Абсолютно същата ситуация, както при бейзбола. В нашата страна не се практикува на професионално ниво и може би това води до слаб интерес от страна на спортните фенове и залагащите. Прогнозите за този вид спорт се съсредоточават най-вече около сбора точки и победата с разлика от страна на по-добрия отбор.

8. Ръгби

Нареждаме този спорт веднага след американския футбол, защото много хора по света веднага правят асоциация с него. Трябва всеки да е наясно, че това са два различни спорта, макар на пръв поглед да изглеждат еднакви. Ръгбито има доста разновидности, като разликата е в броя на състезателите, които се подвизават в даден отбор. Прибягвайте до прогнози най-вече от срещи на международно ниво или от най-елитните първенства в света, каквото е английското.

9. Бокс

Това е силов спорт, който доста нашумя в последните години. Големите пари, които носи всеки един професионален боксов двубой амбицират допълнително боксьорите и мотивацията им е на краен предел. Това е страхотна възможност за специалистите, защото рядко се стига до отпускания и в повечето случаи прогнозите се сбъдват. Анализират се не малко неща около двубоя, като се обръща сериозно внимание на техниката на състезателите, както и формата, в която се намират. Това не е толкова лесно де се определи, защото програмата при боксьорите е доста разпокъсана и те изиграват 2-3 мача на година. Прогнозите са насочени, както за победител в двубоя, така и за отделните рундове.

10. Хандбал

Тук прогнозите са съсредоточени най-вече в няколко първенства. Немската бундеслига и испанската лига ASOBAL са най-популярните от тях. На пазара се срещат и прогнози от други шампионати, разбира се, като най-често се търси победителя в двубоя, кой ще спечели полувремето или под/над при головете.

11. Колоездене

Познаването на колоезденето е адски трудно, а специалистите, които се занимават с него го правят много точно. Прогнозите са свързани в победител за целия тур или за отделен етап. Важно е познаването не само на един от състезателите, а и цялата работа на отбора, който работи за своя лидер. Най-много прогнози се правят за състезанието Tour de France, което се провежда всяка година.

12. Моторни спортове

Формула 1 е логично най-предпочитания избор от тях. Експертите анализират не само отделно състезание, а изследват поведението на отбора и състезателите още преди да е започнал сезона. Тук всяко едно нещо от гумите до концентрацията на пилота е от ключово значение. Доверие трябва да получават само хора запознати подробно с тези особености. Предвижданията са свързани не само с победител в цялото състезание, а и с това кой ще бъде най-бърз в квалификацията, кой ще се качи на подиума и други прогнози изискващи задълбочено изследване.

13. Снукър

Красив спорт, който има много тънкости, но неговата популярност придобива все по-значителни размери. Имена, като Рони О’Съливан и Стивън Хендри направиха много за него. Тук всичко опира до качествата на изпълнителите. Някой път обаче се случват непредвидени ситуации, които правят анализите на срещите трудни. Възможно е някой от играчите на масата да загуби концентрация или да се окаже в трудна позиция за игра.


Около кои шампионати и турнири се правят спортните прогнози?

Най-голямо внимание получават по-познатите и по-следени от зрителя турнири. Там, където информацията е по-обилна и по-актуална дава възможност на анализаторите да направят правилна оценка на отделните факти.

покритие на спортните прогнози 

Във футбола определено най-голямо внимание получават европейските клубни турнири, европейски и световни първенства, както и отделни местни шампионати. Това най-вече са английската висша лига, испанската примера дивисион, немската бундеслига и италианската серия А. Първенства, които получават голяма част от медийното внимание и почти всеки един отбор е анализиран прецизно. Новините от тези първенства ни заливат ежедневно, което доставя по-големи шансове футболните прогнози да се окажат печеливши.

Турнирите от „Големия Шлем“ са най-често предпочитаните от тенис специалистите. При тях играчите са мотивирани на краен предел и е недопустимо отпускане от тяхна страта.

В баскетбола НБА е най-предпочитания за залози. Богатата информация, което се получава от отборите помага за правилното проучване на срещите. Европейските турнири също не са за подценяване, защото в тях отборите търсят задължителен успех във всеки мач. Прогнозирани европейски шампионати са испанския и турския, където се състезават много елитни състезатели.

Хокеят на лед, бейзболът и американският футбол са едни от традиционните американски спортове. NHL, MBA и NFL са топ първенствата в тези спортове и логично получават най-голям интерес от аудиторията и биват прогнозирани най-често.

При бокса има няколко топ срещи на година, като в тях участие вземат най-добрите боксьори. Например двубоят между Джошуа и Кличко получи вниманието на толкова много хора по света. Логично тези мегасблъсъци са най-прогнозирани и информацията за състоянието на всеки един боксьор се обновява ежедневно.

От моторните спортове, както вече споменахме Формула 1 бива най-прогнозирана, но MotoGP също не остава на заден план. При колоезденето няколко тура биват наблюдавани под лупа. Това са „Тур дьо Франс“, Джирото и Вуелта.

Старайте се, когато сами анализирате даден двубой да избирате турнири, при които мотивацията на играч или отбор е на максимум и не е възможно подценяване. Големите турнири гарантират по-голяма сигурност на спортните прогнози и водят повече печалби след себе си. Да, може да избирате прогнози за срещи от по-слаби първенства, но когато се доверявате на специалист разбиращ стила и познаващ отлично качествата на отборите в него.


Безплатните спортни прогнози или платените – кои да изберем?

спортни прогнози - платени и безплатни 

Нито едните, нито другите ще ви гарантират 100% шанс за успех, така че действайте предпазливо.

1. Безплатните спортни прогнози

Безплатните спортни прогнози не винаги означават, че са по-некачествени. Те също могат да ви донесат добри печалби. Всичко това зависи най-вече от типстъра, който ги публикува. Печалбата на специалистите, които публикуват прогнози в даден сайт, не винаги е пряко свързана със заплащане на услугата, която предлагат. Те могат и по косвен път да печелят от това, че вие четете и се интересувате от тяхните прогнози.

* ВАЖНО:

Напомняме, че всички прогнози на Efirbet са подробно обосновани и безплатни. Потребителите могат да следят нашите публикации в сайта, както и във Facebook, Twitter и Google+ профила ни!

2. Платените

Платените спортни прогнози трябва да ви гарантират повече сигурност и по-голяма успеваемост. При тях анализаторите печелят директно от потребителите си. Прогнозите им, обаче, трябва да са изготвени по много професионален начин, като направят обстоен анализ на абсолютно всички проблеми около отборите. Щом заплащате за дадена услуга, то вие трябва да получите информация, която няма как да намерите безплатно.

Работете само с доказали се специалисти в своята професия. Следете прогнозите изкъсо и бъдете внимателни. Преди да използвате каквато и да е услуга направете подробно изследване, дали човекът на когото ще се доверите разбира от конкретния спорт.


За какво да внимаваме, докато търсим спортни прогнози?

Трябва да бъдете съобразителни и внимателни при избора си на сайт, страница или човек, който ще използвате, като помощно средство при своите залози. Трябва да сте наясно още от началото, че никога шансът за печалба не е 100% и ако някой ви предлага подобна услуга, то този човек е лъжец. Спортните прогнози се правят чрез обстоен анализ на събития, конкретни срещи, мотивация, статистика и други инструменти, които малко или много накланят везните в някоя посока, но никога не е абсолютно сигурен успехът.

Опитайте се преди да се доверите на някого да го разучите добре. Запознайте се с предишните му прогнози и неговата успеваемост. Потърсете съвети от други потребители, които са се възползвали от неговите услуги. Добре е да изберете сайтове, които предлагат информация за актуалните бонуси на букмейкърите, както и прозрачност в сайт условията, бисквитките и т.н. Не на последно място бъдете внимателни със залаганията, защото колкото и сигурно да ви се струва дадено спортно събитие да се случи, то винаги има макар и минимален шанс за неуспех.


Финални думи

Всеки един спорт си има своите особености, което прави почти невъзможно човек сам да се подготви и да анализира правилно срещите. Затова се използват спортните прогнози, които са добър съветник. Експертите на отделните спортове трябва да са добре запознати с техниката и всички похвати за анализ на събитията.

При залозите си винаги имайте едно наум, защото прогнозите няма как винаги да бъдат печеливши. Случват се обстоятелства, които няма как специалистите да предвидят и е възможно спортната прогноза да се окаже губеща.

Атанас Танев
Атанас е основател на проекта Ефирбет и е човекът, който стои зад всичко в сайта - ревюта, прогнози, бонуси, дизайн и т.н. Вълнува се от онлайн маркетинг, афилиейти, предприемачество и спорт.