От Лион отново се обявиха против прекратяването на Лига 1

Лион пак негодува за Лига 1

Както вече знаем Френската Лига 1 бе прекратена и временното класиране бе обявено за крайно такова. Това възмути някои от тимовете, които се оказаха ощетени, като една от най-сериозните опозиции е тази на Олимпик Лион. От клуба отново изразиха недоволството си от прекратяването на първенството. Френското правителство вече взе решение поне до първи септември да не се провеждат спортни събития.

Според ръководството на Лион „решението е било взето твърде прибързано“. Същевременно „френския футбол продължава да се движи в неправилна посока“. Това ощетявало редица клубове, но все още не било късно да се промени и да се вземе пример от другите европейски първенства. „Хлапетата“ дори обявиха, че е било възможно Лига 1 да завърши през август, дори, ако се наложи с плейофи, съобразявайки се все пак с инструкциите на правителството и здравната обстановка в страната. Все още в Лион се надяват да се преразгледа прекратяването и да се доиграе по някакъв начин шампионата.

ПСЖ бе въпрос на време да си подпечата поредна титла и имаше сериозна преднина на върха. Лион обаче се надяваше на място в Европа, а в класирането заемаше седмото място. Поне турнирите Купа на Франция и Купа на Лигата на страната засега са само отложени. В един от тях Лион стигна до финал и там по принцип трябва да се изправи срещу ПСЖ. Все още обаче не е ясно дали и кога това би се случило.

Петър Борисов

Автор Петър Борисов

Петър е един от хората, занимаващи се с прогнозите, анализите и ревютата в сайта. Негова заслуга са и голяма част от новините, както и стратегиите и ръководствата.
Публикувано на 12 май 2020
Публикувай мнение

    Все още няма мнения. Бъдете първият добавил!


X