Швейцарското първенство вероятно няма да се поднови по план

Неяснота за подновяването на Швейцарската Суперлига

В края на април парламентът на Швейцария даден „зелен сигнал“ на Швейцарската футболна лига за подновяване на първенството за първите две дивизии. Обявената дата за това бе 8 юни. От футболната лига обаче заявиха, че подновяването зависи от разговорите с федералното правителство за отпускането на помощ на засегнатите от кризата клубове. Мнозина клубове имат финансови затруднения и се надяват на помощ от правителството. В противен случай дори „самото съществуване на швейцарския футбол е застрашено“, заявиха още от лигата.

Този понеделник 11 май отборите от първите две нива на швейцарския футбол имаха разрешение да започнат тренировки. Повечето тимове и играчи обаче решиха да не го правят. Единствено съставите на Грасхопърс и Санкт Гален, от общо 20-те тима в първите две лиги, потвърдиха, че са провели тренировъчни занимания. В същото време от Йънг Бойс, Базел и Лугано обявиха, че преди 18 май няма да подновяват тренировъчния си процес. На 25 май са обявили, че тренировки ще стартират тимовете на Люцерн и Тюн. Отборът на Цюрих е насрочил първото си занимание за 28 май. Други тимове още не са обявили дати за започване на тренировките си. Сред тях са Ксамакс, Сервет и Сион.

На 29 май Швейцарската футболна лига трябва да реши кога ще се подновят мачовете. Обявената засега дата 8 юни най-вероятно няма да се спази и на този етап очакванията са преди 20 юни да няма възобновяване на първенството.

Петър Борисов

Автор Петър Борисов

Петър е един от хората, занимаващи се с прогнозите, анализите и ревютата в сайта. Негова заслуга са и голяма част от новините, както и стратегиите и ръководствата.
Публикувано на 12 май 2020
Публикувай мнение

    Все още няма мнения. Бъдете първият добавил!


X