Петър Борисов

Виляреал или Стяуа ще продължи напред

Видяно 5 пъти
Лига Европа

Един от мачовете, които ще решат ситуацията в Група L, е този между Виляреал и Стяуа. Мачът е в четвъртък от 18:00.

Поглед върху Виляреал

Ситуацията в групата е доста напрегната и всеки може да продължи напред. Виляреал е с 6 точки, колкото имат още 2 отбора. Сега само победа ще класира Виляреал в следващата фаза на турнира. „Жълтата подводница“ има само една победа до момента в групата. Тя бе постигната още в първата им среща в групата, когато спечелиха у дома срещу Цюрих с 2:1. В другото си домакинство загубиха от Османлиспор с 1:2. В мачовете навън пък завършиха три пъти наравно. Последното равенство беше в Швейцария срещу Цюрих 1:1. До 2:2 пък стигнаха в Турция срещу Османлиспор. В Букурещ също завършиха наравно и извъртяха 1:1 със Стяуа. За да са спокойни за продължаването си напред им е нужна единствено победа сега срещу Стяуа.

Халфът Самуел Кастийехо ще пропусне срещата поради контузия. Отпада и руският нападател Денис Черишев.

Малко и за Стяуа

Стяуа също събра 6 точки до момента и е под въпрос за участие в следващата фаза. Гостите също се нуждаят от победа за по-сигурно. В противен случай ще трябва да се надяват и на благоприятна развръзка в другата среща от групата между Османлиспор и Цюрих. Румънците успяха да спечелят последния си мач преди 2 седмици, когато се справиха с 2:1 у дома срещу Османли. Това им е и единствената победа в групата. 3 пъти завършиха и наравно. Два пъти срещу Цюрих и един път вече с Виляреал в Букурещ. От Османлиспор загубиха първия мач в Турция с 0:2. Сега ситуацията е доста сложна за Стяуа, тъй като този мач в Испания изглежда и като най-труден за тях. Двата отбора се срещнаха в турнира през 2005г. Тогава мачът в Румъния също завърши наравно, но 0:0. В Испания обаче Виляреал спечели с 2:0.

За гостите няма сериозни проблеми с липсващи играчи. Единствено Флорин Танасе продължава да е контузен. Той е извън игра вече близо два месеца.

Победата е нужна на всеки един от отборите. Само тя ще гарантира продължаване напред. Виляреал изглежда е фаворит в срещата и може би ще спечели мача. Стяуа обаче също не е за отписване, но според нас няма да стигнат до нищо, освен до почетна загуба в Испания.

Прогноза: 1 и под 3.5 гола

Петър Борисов

Експерт Петър Борисов

Петър е един от хората, занимаващи се с прогнозите, анализите и ревютата в сайта. Негова заслуга са и голяма част от новините, както и стратегиите и ръководствата.
Публикувано на 07 декември 2016, последна промяна на 05 ноември 2019
Публикувай коментар

Все още няма мнения. Бъдете първият добавил!