Петър Борисов

Три водещи европейски отбора предвиждат приятелски мачове за борба с Covid-19

Видяно 9 пъти
Европейска купа на солидарност срещу Covid-19

Три от водещите европейски клуба в Европа планират да изиграят приятелски турнир помежду си. Неговата цел ще е да се съберат средства за благотворителни фондове в борба с коронавируса за Италия и Испания, които са сред най-засегнатите от заразата държави в Европа.

Президентът на Байерн Мюнхен Карл Хайнц Румениге официално обяви идеята за Европейска купа за солидарност, в която участие ще вземат Байерн, Интер и Реал Мадрид. Това обаче ще стане догодина, когато вече се очаква да има фенове по стадионите. Именно след определянето на календара за 2021г. трябва да има яснота кога ще се проведат срещите. Поне засега се знае къде ще се играят те. Байерн Мюнхен ще посрещне Реал Мадрид в Мюнхен, докато в Милано Интер ще приеме Байерн. В Мадрид Реал ще домакинства на Интер.

Приятелският турнир ще бъде като подкрепа и за множество медицински работници. Хиляди от тях се очаква да получат покани за присъствие на двубоите. Системата в Германия успя да се справи сравнително добре с вируса, но в Испания и Италия положението беше по-тежко и затова от Байерн подкрепиха предложението за подобни приятелски мачове. Такива срещи, дори само приятелски или с благотворителна цел, винаги предизвикват сериозен интерес, така че и от трите клуба вярват в положителните емоции и резултати от провеждането им.

Петър Борисов

Експерт Петър Борисов

Петър е един от хората, занимаващи се с прогнозите, анализите и ревютата в сайта. Негова заслуга са и голяма част от новините, както и стратегиите и ръководствата.
Публикувано на 19 май 2020
Публикувай мнение

Все още няма мнения. Бъдете първият добавил!