Петър Борисов

Жалгирис не бива да бъде подценяван от Лудогорец

Видяно 3 пъти
Шампионска Лига

Шампионска Лига
От 21:00 стартира и двубоят, който предизвиква най-голям интерес в нашата страна. Това е срещата между Жалгирис и Лудогорец.

Домакините от Литва

Жалгирис доминира в Литва напоследък и заслужено е шампион на страната. В момента също са лидер и с добра преднина на върха в подреждането. През миналата година отборът отпадна в този втори кръг от Астана. Жалгирис направи с тях 0:0 у дома и загуби трудно с 2:1 в Казахастан. Така че не бива да бъдат отписвани и подценявани. При домакините има доста национали на страната си, но и не малко чужденци. Привлече се в нападение и чилиецът Диего Оярзун, за който това ще е първи отбор зад граница. Същевременно треньорът на домакините обяви, че трябва да сменят тактиката за Лудогорец и да играят двойно по-концентрирано в защита. Няма да е както в местното първенство, където повече атакуват. В момента първенството на Литва е в пауза и Жалгирис изигра контроли с Гьотеборг и БАТЕ Борисов. Спечели с 3:1 срещу шведите и завърши 1:1 с БАТЕ.

За Лудогорец

Лудогорец доминира на българската сцена в последните години и за поредна година си осигури още от рано титлата. Естествено сега всички мислят само за Европа и евентуално ново участие в групите на шампионската лига, където се представиха достойно миналия сезон и завършиха на трето място. Лудогорец се раздели с Паломино, който премина в Аталанта. Въпреки това в отбора има доста чужденци, които са си класа за родния шампионат. Те ще бъдат пределно мобилизирани за изяви на европейско ниво и сега. Разградчани се представиха добре в контролите си преди този мач. Загубиха единствено от Динамо Москва, но и там участие взеха най-много резерви. Треньорът Дерменджиев заяви, че Жалгирис е сериозен съперник, но все пак не е от някаква висока класа.

Жалгирис не е чак толкова слаб отбор и може да направи труден мачът за гостите. Появиха се и слухове, че ще бъдат стимулирани с рекордни за литовския футбол премии при успех над българския представител. Лудогорец не бива да подценява съперника. Гостите доиграваха отдавна местния шампионат. В Европа излизат далеч по-мотивирани и там им е основното поле за изява. Според нас обаче няма да имат лек мач в Литва и нищо чудно да не спечелят. Въпреки това ще изберем трудна победа за гостите.

Прогноза: 2, под 2.5 гола топка

Коефициент: 1.50Коефициент: 1.44Коефициент: 1.44
€100 за Спорт бетфеър промоцияВземете до 110лв ефбет бонусБонус 100лв. бет365 оферта
Типстър Петър Борисов
Петър Борисов
Петър е един от хората, занимаващи се с прогнозите, анализите и ревютата в сайта. Негова заслуга са и голяма част от новините, както и стратегиите и ръководствата.
Коментирай